Dimitri's Bats, o nouă trupă proaspătă își face apariția pe scena de rock din România. Vă invităm să aflați povestea celor cinci membrii și să ascultați piesa lor de debut, "Cold".
Pe scena underground din România apar din ce în ce mai multe trupe cu potential. Dimitri’s Bats vine cu o experiență muzicală în spate, prin intermediul lui Radu Osaciuc, pe care mulți îl știu din cadrul proiectului Sophisticated Lemons. Băieții cântă un rock alternativ cu influențe electro-pop și s-au făcut cunoscuți publicului în cadrul evenimentului "The Fresh In The Garden", unde au prezentat câteva dintre piesele pe care le aveau în “buzunar“.
“Cel mai mare vis este ca muzica noastră să ajungă la cât mai multă lume, să ne creștem publicul și să ieșim din țară să cântăm la festivaluri cât mai mari.”
Încă de la primul contact cu muzica trupei, ne-a atras atenția numele lor, Dimitri’s Bats. Aceștia s-au inspirat dintr-o legendă urbană din Neagra, județul Neamț. Un sătean pe nume Dumitru avea un obicei ciudat să prindă lilieci și să îi țină în cuști în casă. Aparent, Dumitru nu vorbea cu nimeni din sat, ci doar cu liliecii lui. După moartea misteriosului sătean, s-a aflat că acesta era putred de bogat.
“Fiecare dintre noi a făcut parte la un moment dat dintr-o trupă din alternativul bucureștean. Era inevitabil să nu ne cunoaștem, măcar din vedere. Șansa a fost ca Radu (voce), Cristi (bas) și Bop (chitară) să ajungă într-o sală de repetiții împreună și să cânte. Cam așa s-a turnat fundația pentru noul proiect muzical. Am început să ne căutăm tibar și încă un chitarist/clăpar și așa au apărut în peisaj Andrei Costache (tobe) și Andrei Drăgușanu (chitară/clape).”
Ca background muzical, membrii trupei ascultă stiluri foarte diferite, însă au găsit un punct comun în care ideile lor se contopesc prin Dimitri’s Bats. Cristian Drîmba ascultă muzică orientală, Radu Osaciuc alternativ, R&B și hip-hop, Marius Acsintoaie (Bop) apreciază rock-ul alternativ și punk-ul, Andrei Costache mizează pe rock și R&B, iar Andrei Drăgușanu a fost influențat de alternativ și muzica clasică. Pe lista lor comună însă, se află artiști precum Anderson .Paak, Leon Bridges, Jacob Collier, The Internet, Tash Sultana, Cory Henry, alt-J sau Tyler the Creator.
Probabil că așa a luat naștere și “Cold”, prima lor piesă însoțită de videoclip oficial. Piesa te trece prin mai multe stări și arată o parte din ceea ce se petrece în mintea băieților. Videoclipul a fost realizat de Radu Osaciuc și Sonia Ciocan, de la agenția de creație Ciocanul. Cu cadre filmate în București și în Viena, clipul este ca un fel ilustrare în imagini a proiectului Dimitri’s Bats.
Festivalul DWMT La Conac 2024 a anunțat un noul val de artiști
După primele nume care au atras atenția la finalul primăverii, DWMT La Conac anunță un alt val al lineup-ului său, amplificând promisiunea unei experiențe unice pe moșia Conacului Udriște Năsturel. Vezi despre cine e vorba.
În acest nou val, pe Main Stage vor urca și artiști de peste Prut, precum Satoshi, Mihail, Prima Dragoste, dar și o serie de nume apreciate din peisajul muzical local: Dora Gaitanovici, Kadjavsi, Dimitri's Bats, Alex Purje & Mind The Gap Trio, Aim + Wall, Hardplay și Andrew Dum.
"Suntem abia la a doua ediție, dar simt că am evoluat mult față de anul trecut. Dorim să ne menținem poziționarea ca festival de tip discovery. Anul acesta avem și primul nostru nume internațional, pe Kerala Dust, însă credem cu tărie în întregul lineup. Fiecare proiect muzical este atent selecționat. Toți artiștii au un sound bine închegat și promit un show un pic altfel. Prin acest festival încercăm să ducem mai departe idealul DWMT Sessions de a fi un playground creativ pentru proiectele artistice în care credem. Chiar dacă unii sunt la început de drum, noi le urmărim parcursul de ceva timp, și știm, cu siguranță, că vă vor surprinde în cel mai plăcut mod posibil", a transmis Călina Purje, Booking Manager & Co-Founder DWMT la Conac.
Aceste trupe se alătură primului val de artiști anunțat anterior: om la lună, HVNDS Lite, The Kryptonite Sparks, Delta Pe Obraz, Musspell, Simona Delegeanu, Paul Tihan & Andra Andriucă și, în premieră pentru DWMT La Conac, primul headliner internațional al festivalului: Kerala Dust. Prin combinația lor eclectică de genuri și influențe, aceste trupe și artiști promit să transforme DWMT La Conac într-o întâlnire culturală rară care nu trebuie ratată.
În paralel cu experiența muzicală, DWMT La Conac va celebra și artele vizuale printr-o expoziție intitulată "We Lived Good Lives", curatoriată de Medina Pop. Această expoziție încurajează publicul să exploreze teme profunde prin operele a cel puțin 20 de artiști români, fiecare contribuind la o poveste complexă și profundă despre viață și memorie.
Prețuri bilete DWMT La Conac:
Biletele sunt disponibile online, la prețul de 350 lei (abonament acces general), 300 lei (reducere elevi/studenți), dar și la pachete promoționale de grup. Pentru mai multe detalii despre bilete, accesează agenda InfoMusic.
Cea de-a noua ediție a festivalului Rocanotherworld are loc între 20 și 23 iunie la Brizo, pe malul lacului Aroneanu, Iași. Timp de patru zile, participanții vor experimenta bucuria unui festival aparte, cu un program divers, concerte de neratat și activități recreative. Te invităm să afli mai multe detalii.
Robin and the Backstabbers │ FOTO: Andrei Popa (The Phope)
Rocanotherworld 2024 este organizat sub semnul echilibrului, îmbinând armonios energia interpretărilor live cu varietatea și dinamica evenimentelor conexe dăruite unui public ghidat de cele trei valori definitorii ale festivalului: #becurious, #bedifferent și #beforothers.
Pe lângă lineup-ul divers, festivalul include și o serie de activități educative și recreative: workshop-uri, sesiuni de yoga și ecstatic dance, dezbateri, meditații ghidate, zone de relaxare special amenajate, jocuri pentru cei mici și mari, o zona de food court și multe altele. Sunt încurajate și implementate principiile de sustenabilitate, reciclarea tuturor deșeurilor, evitarea risipei, precum și responsabilitatea față de natură.
Program Rocanotherworld 2024
Joi, 20 iunie
Mainstage
17:00 - DJ set
19:00 - Paul Tihan & Andra Andriucă
20:15 - Fără Zahăr
21:30 - Sarmalele Reci
23:00 - om la lună
Silent Disco Stage
21:00 - 01:00 - Alien
21:00 - 01:00 - Amivers
21:00 - 01:00 - Donisan
Equilibrium
19:30 - Solstice Expansion: Pranayama and guided meditation
Vineri, 21 iunie
Mainstage
17:00 - Eduard Draude
19:00 - Dimitri's Bats
20:00 - Dora Gaitanovici
21:20 - Deliric & Silent Strike X Muse Quartet
23:00 - Argatu'
The Dome Stage
23:00 - Andrei C
01:30 - Danny The Menace
Silent Disco Stage
21:00 - 01:00 - Alien
21:00 - 01:00 - Amivers
21:00 - 01:00 - Donisan
Equilibrium
19:30 - Restorative
Sâmbătă, 22 iunie
Mainstage
16:00 - Eduard Draude
18:00 - K not K
19:00 - Jurjak
20:15 - La Chica
22:00 - Asaf Avidan
00:00 - Frate Gheorghe
The Dome Stage
23:00 - Gala
01:00 - Rosario Internullo
03:00 - Emann
Silent Disco Stage
21:00 - 01:00 - Alien
21:00 - 01:00 - Amivers
21:00 - 01:00 - Donisan
Equilibrium
Ecstatic Dance - 19:30
Duminică, 23 iunie
Mainstage
16:00 - Eduard Draude
18:00 - Denorm
19:00 - RoadkillSoda
20:15 - Robin and the Backstabbers
21:30 - Coma
23:15 - Alternosfera
Dezbateri în Grădina Palas
În Grădina Palas vor avea loc două dezbateri pe 22 iunie și 23 iunie, de la orele 11:00. Invitații Cristina Oltean, Bogdan Șerban, Alexandru Lebedev, Mihai Mija, Giorgiana Dumitru și Emil Munteanu vor discuta teme actuale, cum ar fi inovația versus durabilitatea și mainstream versus nișă. Dezbaterile vor fi moderate de Ștefan Teișanu, iar accesul la aceste activități este liber.
Reguli de acces Rocanotherworld 2024:
Accesul la evenimente se face joi și vineri începând cu orele 17:00, iar sâmbătă și duminică începând cu orele 15:00;
Accesul în festival se face prin schimbarea biletului cu brățara de acces și scanarea acesteia la intrare.
Toți copiii care au sub 14 ani trebuie însoțiți de un adult. Accesul minorilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani se va face doar cu prezentarea declarației din partea părinților sau a reprezentanților legali în vederea participării la eveniment. Prin achiziționarea biletelor / abonamentelor, participanții își oferă acordul privind utilizarea imaginilor fotografice și a înregistrărilor audio și video în scopul promovării activităților festivalului.
Este permis accesul cu animale în perimetrul festivalului dacă acestea sunt ținute în zgardă, ham şi lesă sau alte accesorii conforme cu legislația în vigoare. Proprietarul este singurul răspunzător pentru orice incident/ accident produs pe teritoriul festivalului, precum și pentru orice pagubă sau prejudiciu cauzate de animalul de companie atât organizatorului cât și oricărui participant la festival.
Este INTERZIS accesul cu:
umbrele, băuturi îmbuteliate sau recipiente reutilizabile pentru băuturi, substanțe periculoase, toxice sau halucinogene, obiecte contondente, stroboscop, făclii, torțe, artificii, petarde, arme, curele metalice, Aparate foto/video profesionale, inscripţii, bannere, pancarde și alte elemente vizuale care incită la discriminări de orice fel și violenţă publică
Cum plătești la Rocanotherworld 2024?
În interiorul festivalului plățile se pot efectua doar folosind tag-ul atașat brățării festivalului.
Brățara se poate încărca la punctele de top-up din perimetrul festivalului, cu numerar sau prin card. Limita pentru o singură încărcare a brățării este de 1.000 lei.
Sumele neutilizate de pe brățară pot fi preschimbate în bani la punctele de top-up din perimetrul festivalului, pe toată durata festivalului.
Transport Rocanotherworld 2024:
Participanții sunt încurajați să utilizeze transportul public: CTP Iași pune la dispoziția publicului o rută specială Piața Unirii - Rocanotherworld și retur, din oră în oră pentru care e valabil biletul achiziționat pentru Zona 1. Programul de funcționare al acestei curse speciale este: Joi, 20 iunie: 15:00 - 01:00 | Vineri, 21 iunie: 15:00 - 03:00 | Sâmbătă, 22 iunie: 13:00 - 03:00 | Duminică, 23 iunie: 13:00 - 01:00.
În perimetrul festivalului există o parcare de biciclete special amenajată, iar participanții sunt încurajați să vină cu bicicletele sau să facă ride sharing.
Alte informații utile
Organizatorii recomandă folosirea protecției solare și anti-țânțari.
Persoanelor care au probleme de ordin auditiv le sunt recomandate folosirea dopurilor de protecție pentru urechi.
În caz de ploaie, se recomandă folosirea pelerinelor de ploaie.
Organizatorii nu recomandă utilizarea autoturismelor proprii datorită locurilor limitate de parcare din zonă.
Sunteți încurajați să returnați ambalajele cu simbolul "Ambalaj cu garanție" - goale, neturtite, cu eticheta intactă - la automatul din perimetrul festivalului și primești înapoi garanția de 50 de bani pentru fiecare ambalaj returnat.
Pentru prima băutură achiziționată la bar și servită într-un pahar Ză Kup, se reține o garanție de 10 lei. La achiziția următoarei băuturi, se returnează paharul utilizat și se primește un alt pahar curat. Returnarea garanției se face la final când se returnează paharul sau acesta poate fi păstrat ca suvenir. Garanția nu se va returna pentru pahare deteriorate: sparte (crăpate), clema deteriorată (ruptă, îndoită, crăpată), murdare cu altceva în afară de lichidul consumat, sticker, zgâriate, desenate / marcate cu pix, cariocă sau marker.
Campania "Ai cumva o păturică?"
Tradiția de a sprijini animalele fără adăpost continuă, iar Rocanotherworld găzduiește din nou campania "Ai cumva o păturica?". Pe malul lacului Aroneanu doritorii pot dona hrană, medicamente și alte lucruri necesare cățeilor și pisicilor fără adăpost din Iași, în zilele de 22 și 23 iunie, între orele 17:00 și 19:30. Fie că este vorba de recipiente pentru mâncare și apă, nisip/silicat pentru litieră sau produse pentru curățenie, acestea sunt binevenite și de mare ajutor.
Bilete Rocanotherworld 2024
Abonament - 600 lei (+comision)
Abonament studenți - 300 lei (+comision)
Bilet pe zi - 200 lei (+comision)
Bilet pe zi studenți - 100 lei (+comision)
Group Ticket 4 persoane (bilet pe zi) - 600 lei (+comision)
Full Pass Group Ticket 4 persoane - 1800 lei (+comision)
Află lineup-ul complet al festivalului Rocanotherworld 2024
Ne desparte mai puțin de o lună până la cea de-a noua ediție Rocanotherworld. Organizatorii au definitivat lineup-ul de anul acesta și îi așteaptă pe festivalieri între 20 și 23 iunie, la Iași, pentru o nouă călătorie muzicală. Găsești în articol mai multe detalii.
Alternosfera la Opera Română │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro
Alternosfera, ARGATU, RoadkillSoda, Sarmalele Reci, La Chica, Frate Gheorghe, Dimitri's Bats și Paul Tihan & Andra Andriucă se vor alătura lineup-ului de pe Main Stage. Între timp, la scena de muzică electronică vor mixa Emann, Eduard Draude și Andrei C., alături de artiștii deja confirmați, Rosario Internullo și GALA.
Rocanotherworld nu este doar un festival de muzică. Este o călătorie plină de descoperiri în lumea artei, muzicii și oamenilor. Inițiat în 2016 la Iași, acest eveniment este organizat de Asociația Industrii Creative și Showberry. Festivalul aduce împreună oameni din diferite medii, oferind un mediu vibrant și divers, unde se (re)conectează la valori precum curiozitatea, individualitatea și grijă față de ceilalți. Rocanotherworld 2024 este o combinație echilibrată între spectacole live și evenimente conexe, promovând valorile #becurious, #bedifferent și #beforothers.
Main Stage-ul Rocanotherworld 2024
Asaf Avidan, om la lună, Robin and The Backstabbers, K not K, Dora Gaitanovici, Deliric x Silent Strike, Coma, Jurjak, Fără Zahăr, Denorm, dar și proaspăt anunțații Alternosfera, ARGATU, RoadkillSoda, Sarmalele Reci, La Chica, Frate Gheorghe, Dimitri's Bats și Paul Tihan & Andra Andriucă completează programul de la Main Stage.
Alternosfera vine cu 6 albume și un EP în spate, pregătită să transporte într-o experiență sonoră de neuitat. Versurile vorbesc despre dragoste, probleme sociale sau politice, iar sunetul se distinge ca fiind unic pe scena muzicală din Moldova, inspirația formației variind de la anii '80 la grunge-ul din Seattle-ul anilor '90.
Cunoscut pentru modul său unic de a îmbina elementele de folclor românesc cu beat-urile urbane și sound-urile electronice, ARGATU a debutat oficial în 2012, devenind membru al grupului Culese din Cartier, fondat de Subcarpați. Cu 10 albume lansate, a creat un catalog impresionant care servește drept punte între vechi și nou, tradițional și modern, întruchipând o varietate de genuri muzicale precum hip-hop, grime, dubstep, drum&bass, dub, dancehall sau basshouse. Cel mai recent album și release independent, intitulat "Tezaur", a fost lansat pe 1 decembrie 2023, și a marcat un nou capitol în drumul său artistic.
Cu o experiență de 30 de ani în domeniul muzicii și mii de concerte la activ, Sarmalele Reci se remarcă prin originalitatea și diversitatea stilurilor abordate. Cu 8 albume la activ, această trupă aduce un amestec special de rock'n'roll, funk, jazz și folclor. Cântecele lor au mesaje emblematice și încă actuale, alcătuind un repertoriu care a fost fredonat de generații întregi.
Frate Gheorghe este o trupă din Republica Moldova, formată din patru membri talentați și pasionați: Vitalie Colt la chitară bass, Sandu Cordonean la clape și chitară, Seva Peev la tobe și Gheorghe Bușilă în calitate de solist vocal și chitarist. Cu o abordare eclectică și originală, trupa îmbină diverse stiluri muzicale precum folk, reggae, rock și rap.
Muzica ei este rezultatul unui amestec bogat și divers de influențe muzicale. Merge de la indie-pop cu Tune Yards sau Radiohead, la hip-hop american precum Danger Doom și muzică latină cu La Fania All Stars sau Juana Molina. În compozițiile și videoclipurile sale, La Chica creează o sinteză între muzica clasică, rap, temele despre moarte, arta stradală sau Frida Kahlo. A făcut parte din turnee alături de artiști precum Yaël Naim sau Zap Mama.
RoadkillSoda a început să-și facă simțită prezența în 2011 și de atunci a devenit o adevărată reprezentantă a rock'n'roll-ului. Trupa și-a cucerit locul nu doar în peisajul local, ci și în afara granițelor țării. Atmosfera anilor '70 se îmbină perfect cu riff-urile, solo-urile, liniile de bass puternice și o voce intensă, toate acompaniate de ritmuri care îți fac inima să bată mai tare.
Paul Tihan și Andra Andriucă, ambii din Iași, împart aceeași scenă în cadrul turneului lor de lansare de albume. Paul explorează gândurile și experiențele sale printr-un cvintet indie poetry rock, în timp ce Andra transpune în versuri și acorduri povești pentru suflet, într-un stil indie, pop-rock.
Dimitri's Bats aduce o perspectivă nouă și independentă în peisajul alternativ-pop din România. Trupa jonglează cu abilitate între ritmurile de pe ringul de dans și riff-urile alternative, creând un amestec sonor eclectic cu accente întunecate, într-o vibrație unică. Cel mai recent EP al său, intitulat "Monobloc", a fost lansat la începutul anului 2023, fiind urmat de un turneu național și de mai multe concerte în Europa.
The Dome Stage
Începând cu anul 2015, Emann și-a adus emoția în scena muzicii electronice, participând la evenimente de renume precum Techno Wall, Cyclic, Deep House Bucharest, Deep Dreamer, Trip In Romania și la festivaluri precum Airfield, Afterhills, Neversea, Kudos Fest, Rocanotherworld și Transylvania Fest. În 2020, alături de producătorul australian Condriac, a lansat primul său track la Amulanga Records, numit "Hemamea", care a ajuns rapid în TOP 100 Beatport - Deep House.
Prin selecția sa muzicală eclectică, ce cuprinde downtempo, indie, funky grooves, electronică și elemente vintage, Eduard Draude creează o atmosferă unică. A urcat pe numeroase scene importante din țară și a contribuit la realizarea unor proiecte muzicale de nișă sau experimentale, aducând mereu un strop de inovație și originalitate în fiecare prestație.
Danny The Menace și-a început cariera ca DJ profesionist acum 25 de ani, iar muzica a fost mereu o parte din sufletul său. Mare fan al lui Michael Jackson și al epocilor de aur ale anilor '80 și '90, Danny îmbină astăzi vechiul cu noul într-un mod personal. Stilurile muzicale pe care le abordează sunt: Pop, Rock, Dance, House, Funky, Mash-Up, adaptate fiecărui public în parte.
Andrei C. de la Radio TaNaNaNa e gata să te facă să dansezi și să te bucuri de o atmosferă plină de vibe-uri pozitive la Rocanotherworld. De la clasicii care au definit generații întregi până la cele mai recente hituri din domeniul pop și dance, fiecare melodie este selectată cu grijă pentru a ține publicul în mișcare.
În zona Silent Disco, publicul va putea să danseze desculț pe nisip, fiind însoțit de seturile energice ale DJ-ilor Alien, Amalia Vornicu și Donisan.
Prețuri bilete Rocanotherworld 2024:
Abonamentele și biletele pe zile sunt disponibile online, la prețuri cuprinse între 100 și 600 de lei. Elevii și studenții beneficiază de un discount de 50%, iar pachetele "Group Tickets / Passes" încurajează prietenii să vină împreună la Rocanotherworld la un preț preferențial. La achiziția biletelor sau a abonamentelor pentru Rocanotherworld 2024 se beneficiază de un discount de 20% atunci când se achită cu un card ING. Reducerea se aplică automat la selectarea "ING" ca modalitate de plată pe platformă.
Biletele pentru copiii până la vârsta de 12 ani sunt gratuite și sunt valabile în compania unui adult plătitor de bilet. Acestea pot fi obținute online, pe site-ul festivalului, la secțiunea "Free Pass". Accesul în festival se face cu biletul gratuit și un act doveditor al vârstei până în 12 ani, respectiv carnetul de elev sau certificatul de naștere (copie sau online).
Persoanele cu dizabilități și însoțitorii acestora pot beneficia de acces gratuit în cadrul festivalului prin completarea formularului din secțiunea FAQ - Bilete, disponibil pe site-ul festivalului.