Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Servus Transilvania Fest #3 - O nouă locație pentru o experiență completă

Servus Transilvania Fest a ajuns anul acesta la cea de-a treia ediție și se va desfășura între 18 și 20 august 2017 la Biertan, județul Sibiu. Muzica de calitate se întâlnește cu preparatele bio și produsele hand-made, invitând vizitatorii să se recreeze într-un loc de o frumusețe deosebită, să se bucure de muzica bună, să savureze preparatele producătorilor locali și să achiziționeze produse confecționate de mâna celor mai pricepuți meșteșugari din regiune.

Publicat

pe

│ FOTO: www.facebook.com

Noua locație:

Inițial, festivalul urma să aibă loc în Valea Voisala, însă în urma numeroaselor cereri şi întrebări legate de posibilităţile de campare, locația festivalului s-a mutat. Noul loc de desfășurare este terenul Bazei Sportive din Biertan, Sibiu. Noua zonă de festival s-a mărit considerabil, campingul va fi complet integrat în această zonă, iar accesul auto se face foarte uşor, parcarea aflându-se în imediata apropiere.

Situată la intrarea în Biertan venind dinspre Mediaş şi Sighişoara (DJ 141B), pe terenul de fotbal din Biertan cu acces de pe străzile Cloșca și Lunca, zona de festival nou creată va mai cuprinde târgul de mâncare organică şi produse handmade, standurile de merchandise, bere şi alte băuturi, un teren amenajat unde se pot desfăşura activităţi în aer liber, o zonă de chillout, numeroase duşuri şi toalete pentru confortul tuturor participanţilor.

Hartă Servus Transilvania Fest #3

Servus Transilvania Fest devine loc de întâlnire pentru cei mai pricepuți meșteșugari și producători locali care participă la târgul de produse bio și hand-made, iar programul artistic va cuprinde concerte de muzică live și jam session, în genul rock/prog/metal cu participarea unor trupe din România, dar și din străinătate. Festivalul își propune să organizeze concursuri jurizate pentru trupe newcomer prin crearea oportunității de a concerta în fața unui public de calitate.

Publicul va lua parte la concertele a 12 trupe de tip newcomer și 19 trupe în recital: Persefone (progressive metal, Andorra), Poem (progressive /alternative, Grecia) Dirty Shirt (crossover folklore metal, RO),  Kempes (heavy metal, RO), Antract (pop/rock, RO), Platonic Band (bluess/jazz/rock, RO), Dordeduh (ethnic folklore metal, RO), Indian Fall (black metal, RO), Still Awake (rock/metal/prog, DE), For The Wicked (metalcore, RO), EvergreeD (metal, RO), Iron Maidnem – tribute Iron Maiden (heavy metal, HU), First Division (hardcore/metalcore, RO), Avator (thrash metal, DE), Still Crazy (hard rock, RO), Onenightstand (rock, RO), Scorn – tribute In Flames (melodic death metal, RO), Bad Blood (progressive/power metal, India) și Tudor Turcu (câștigător X Factor Romania 2012).

Program Servus Transilvania Fest #3

Premiile Newcomer Band Contest vor fi decernate de o legendă vie a rock-ului românesc, Ovidiu Lipan Ţăndărică. Seara de duminică, 20 august, va fi marcată de prezența maestrului. De mai bine de 50 de ani, Ovidiu Lipan Țăndărică contribuie la dezvoltarea şi consolidarea scenei muzicale româneşti, fie că vorbim de albumele sale solo, de formaţiile Rosu şi Negru, Phoenix sau de colaborările sale cu prestigioşi artişti români şi internaţionali (Gheorghe Zamfir, Grigore Leşe, Stelu Enache, Marius Mihalache, Eruption, ELOY, cu Joachim Witt, Herman Rarebell de la Scorpions/Rated X şi multi alţii).

Târgul de produse organice și hand-made va avea loc în interiorul spațiului de desfășurare a festivalului și reunește peste 20 de producători și artizani pregătiți să ofere publicului preparate gustoase (de la zacuscă și gemuri la brânzeturi și mezeluri de cea mai bună calitate), precum și o gamă largă de articole confecționate din pâslă, lână, lemn, sticlă, ceramică, metal, împletite, brodate sau pictate cu motive tradiționale.

Bilete Servus Transilvania Fest

  • Abonament - 90 lei
  • Abonament redus (copii cu vârsta cuprinsă între 7 și 13 ani) - 50 lei
  • Bilet pe zi - 50 lei
  • Bilet pe zi redus  (copii cu vârsta cuprinsă între 7 și 13 ani) - 25 lei

*în zilele de eveniment, 18, 19, 20 august, biletele se pot achiziționa doar numerar, la același preț, din centrul InfoPoint de la intrare.

Servus Transilvania Fest a început în urmă cu 3 ani, în valea lui Otto Wagner, un sas care s-a întors definitiv acasă, parcă pentru a reaprinde spiritul comunității locale, transformând un hotar pustiu într-o oază de liniște și  destindere, în care freamătă în fiecare vară o vegetație luxuriantă. Festivalul își propune să creeze o atmosferă plăcută prin conturarea unui program artistic omogen și prin furnizarea unor servicii de calitate.

Comentează

Muzică și film

Bucharest Music Film Festival revine în Piața George Enescu cu 9 zile de concerte cu intrare liberă

După opt ani de pauză, Bucharest Music Film Festival se întoarce în Piața George Enescu între 14-22 septembrie 2024. Evenimentul va oferi publicului din București seri de concerte live și proiecții de filme, aducând pe scenă artiști și orchestre de renume, în cadrul unei ediții dedicate celor 565 de ani de la prima atestare documentară a orașului.

Publicat

pe

Artwork Bucharest Music Film Festival
Artwork Bucharest Music Film Festival │ FOTO: ARCUB

Bucharest Music Film Festival revine cu cea de-a XII-a ediție după o pauză de opt ani, aducând în Piața George Enescu un program divers de muzică live și proiecții cinematografice. Festivalul este organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB sub egida Zilelor Bucureștiului, celebrând 565 de ani de la prima atestare documentară a orașului.

Line-up-ul evenimentului reunește nume sonore din muzica clasică, jazz și pop fusion, inclusiv pe soprana Valentina Nafornița, violonistul Alexandru Tomescu, Orchestra Națională RadioMircea Baniciu și Ovidiu Lipan Țăndărică. Concertele vor avea loc zilnic de la ora 20:00, cu excepția programelor pentru copii din weekend, care încep la ora 10:00. Accesul este gratuit pentru toate evenimentele.

„Revenirea Bucharest Music Film Festival după o pauză de opt ani reprezintă un moment important pentru peisajul cultural al Bucureștiului, dar și pentru noi, ca instituție culturală de referință într-o capitală europeană. Am pregătit o ediție specială, cu un program divers și spectaculos, care sperăm să cucerească inimile tuturor iubitorilor de muzică și film”, a precizat Mihaela Păun, directorul ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București.

Printre momentele de excepție se numără concertul de deschidere susținut de Camerata Regală și Corul Filarmonicii George Enescu, precum și proiecția filmului „Ennio”, regizat de Giuseppe Tornatore. Festivalul se va încheia pe 22 septembrie cu un concert grandios al Orchestrei Naționale Radio, având-o ca solistă pe Valentina Nafornița. Programul pe zile și ore este disponibil în agenda InfoMusic și detaliat mai jos.

Ce vei putea vedea în cele 9 zile la Bucharest Music Film Festival

Festivalul se deschide sâmbătă, 14 septembrie, cu un concert extraordinar susținut de Camerata Regală, sub bagheta dirijorului Constantin Adrian Grigore, și Corul Filarmonicii George Enescu, condus de Iosif Prunner. Pe scena din Piața George Enescu, peste o sută de instrumentiști și soliști de elită vor oferi publicului un spectacol grandios, cu un repertoriu clasic ce include uverturi și coruri celebre.

Duminică, 15 septembrie, Bucharest Music Film Festival face tranziția la world music, într-o îmbinare unică dintre clasic și alternativ. Ritmurile percutante și inovatoare ale proiectului Dreams and Drums, prezentat de  Mihai-Ciprian Rogojan, explorează noi dimensiuni ale percuției la congruența dintre clasic și electronic, iar Mădălina Pavăl Orchestra vor aduce în centrul Capitalei texturi din lumea clasică interpretate în stil alternativ, dintr-o simfonie de locuri: bucovinean, moldovean, sud-dunărean și balcanic.

Piața George Enescu se transformă, luni, 16 septembrie, în cinematograf în aer liber, unde cinefilii pot urmări proiecția peliculei „Ennio” (2021), regia Giuseppe Tornatore. Filmul urmărește viața și cariera legendarului compozitor de muzică de film Ennio Morricone și a primit numeroase distincții, inclusiv Premiul Cecilia Mangini pentru cel mai bun documentar și pentru sunet, în 2022.

Marți, 17 septembrie, Leyah invită publicul într-o călătorie sonoră imersivă prin universul cinematic pop în concertul intitulat Cinestezia. Cunoscută pentru stilul său unic, o fuziune rafinată de muzică clasică și pop, Leyah va oferi un spectacol profund, în care simfoniile se împletesc cu baladele introspective. Programul zilei este completat de concertele susținute de George Miron & Grupul vocal Acapella și talentații artiști Opereta Stars.

Miercuri, 18 septembrie, festivalul face un crossover către jazz: una dintre cele mai bune voci ale jazzului  românesc și european, Luiza Zan propune publicului, alături de Vlad Briciu (pian), Dimitrie Cristian Milea (chitară bas), Răzvan Florescu (vibrafon), Philip Goron (percuție) și Anthony Gutierrez (tobe), o experiență completă – proiectul In My Village, prin care explorează și reinventează repertoriul muzicii românești într-o perspectivă contemporană.

Violonistul Alexandru Tomescu urcă pe scena festivalului, joi, 19 septembrie, împreună cu chitaristul Dragoș Ilie, și prezintă cel mai recent proiect, Paganini Magic, ce pune în valoare, prin armoniile delicate ale viorii Stradivarius Elder-Voicu și chitarei clasice, o serie de sonate pentru vioară și chitară clasică semnate de celebrul violonist Niccolò Paganini. În aceeași seară, ansamblul Resonant Quintet (Alin Dănilă (fagot), Georgiana Mihăilă (flaut), Doris Iorga (oboi), Cosmin Cobasa (corn), Flaviu Ludușan (clarinet)) va încânta publicul cu un recital ce explorează subtilitățile timbrale ale instrumentelor de suflat, aducând în prim-plan compoziții clasice și moderne.

Vineri, 20 septembrie, festivalul va oferi un moment special publicului: Big Band Radio, sub bagheta dirijoarei Simona Strungaru, se va alătura inconfundabililor Mircea Baniciu, Ovidiu Lipan Țăndărică, Teo Boar și Vlady Cnejevici pentru a oferi un spectacol de excepție, ce va electriza atmosfera.

Artiștii Orchestra New Hope, dirijați de Octavian Lup, vor marca Ziua Mondială a Păcii sâmbătă, 21 septembrie, la ora 19:00, pe scena Bucharest Music Film Festival alături de violonistul Valentin Șerban și soprana Veronica Anușca, în cadrul concertului Romania for Peace – un mesaj de armonie și solidaritate prin muzică.

Festivalul se încheie într-o notă grandioasă, duminică, 22 septembrie, cu Orchestra Națională Radio, sub bagheta dirijorului Cristian Spătaru. În centrul atenției va fi soprana Valentina Nafornița, a cărei voce va îmbogăți un repertoriu ce cuprinde lucrări semnate de Giacomo Puccini, oferind o interpretare de înaltă clasă.

Urmărește videoclipul oficial Valentina Nafornita - Ochiul tau iubit

Bucharest Music Film Festival își extinde repertoriul și cu programe speciale dedicate copiilor și părinților, coordonate de Cătălin Milea, oferindu-le o serie de experiențe interactive menite să dezvolte creativitatea și să stimuleze curiozitatea. Pe 15 septembrie, concertul și atelierul muzical „Caruselul Vesel”, prezentat de Gabriela Costa (voce), Cătălin Milea (voce) și bine-cunoscutul chitarist Alex Man, îi invită pe cei mici să descopere muzica prin jocuri de cuvinte, povești și ritmuri antrenante.

În aceeași notă ludică, pe 22 septembrie, în cadrul atelierului „Remi și Aventura Sunetelor: Tobele și ritmul, instrumente mici de percuție”, sub îndrumarea muzicienilor Juan Carlos Negretti, Anthony Gutierrez și Cătălin Milea, copiii vor experimenta sunetele și ritmurile diverse, descoperind instrumente precum tobele, maracas și tamburine. La finalul atelierului, participanții vor avea ocazia să urce pe scenă și să susțină un minirecital, bucurându-se de aplauzele celor dragi.

Evenimentul rganizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, cu sprijinul Ministerului Culturii, este susținut de Raiffeisen Bank România și Carrefour.

Citește în continuare

Trending