Discursul din deschiderea conferinței va fi susținut de Smiley, probabil unul dintre cei mai de succes muzicieni din România, antreprenor independent și unul dintre cei mai iubiți artiști români ai tuturor timpurilor. Despre implicarea sa în cadrul acestui eveniment, artistul a declarat:
"Sunt foarte bucuros că pot să împărtășesc din experiența mea atât ca antreprenor în industria muzicală, cât și ca artist, producător și compozitor cu alți oameni. Tot business-ul pe care l-am construit se bazează pe împărtășirea experiențelor, așa ca mă mulez perfect pe această conferință. În același timp, cred că schimbul de informații este vital pentru toate ramurile industriei muzicale, așa că un astfel de eveniment este foarte necesar, cel puțin o dată pe an".
Acest workshop care se concentrează asupra compoziției și producției muzicale va fi găzduit de HaHaHa Production în studiourile proprii. De asemenea, pe lângă intervenția lui Smiley, la conferință vor mai lua cuvântul doi membri ai proiectului HaHaHa Production: Șerban Cazan și Vladimir Coman-Popescu.
Șerban Cazan este absolvent de Conservator, devenind și un producător de succes. Una dintre "atribuțiile" sale este de a îmbina energiile între producție și artiști și de a se asigura că fiecare proiect are parte de o idee bună de pornire. Creația și partea pragmatică care reprezintă, în cazul acesta, livrarea la termen a produsului sunt interconectate și este important ca ambele să fie în mod egal luate în considerare.
"Am 10 ani de pian și cinci ani de canto, dar sunt sigur că producția a fost drumul meu de la început, de când mă jucam cu primele programe. La HaHaHa Production am învățat ce înseamnă o prietenie adevărată și o relație profesională foarte bună. Îmi place atât de mult ce fac încât mi se întâmplă uneori să-mi vină idei de piese noi doar uitându-mă noaptea la stele. Compun, produc, direcționez și zilnic mă minunez de cât talent și inspirație există în această echipă. E greu să fii gata să creezi tot timpul, dar noi așa suntem", a spus Șerban Cazan.
Vladimir Coman-Popescu produce sub numele de Bite Your Lips. Are un master în Producție Muzicală de la Universitatea din Derby, Marea Britanie, și un background în industria de tehnologie muzicală din San Francisco. El caută în mod constant metode de inovație prin muzica pe care o creează. Munca sa în ceea ce privește proiectele muzicale este complexă, plecând de la versuri și linii melodice până la orchestrație și mix. Despre rolul său în acest domeniu, Vladimir a povestit:
"Cânt la pian de la 8 ani, dar nu mi-a ajuns un singur instrument și cu timpul am ajuns să mă joc și la chitară, tobe, flaut, cimpoi și didgeridoo. Când am început să produc muzică, am adăugat la instrumentele mele și alte surse de sunet, de la bețe de lemn, ceasuri mecanice și scaune de metal, la zgomote din natură,roți de mașini, uși de metrou, pași pe pietriș. Sunt fascinat de cum sună lumea în jurul meu și mă bucur imens că sunt înconjurat de o echipă care se bucură de sunet și muzică la fel de mult ca mine. Aici sunt întotdeauna inspirat și această atmosferă plăcută reiese din schimbul constant de idei și atitudini pozitive".
Ediţia de anul acesta va continua să prezinte şi să dezbată teme de interes pentru muzicienii independenţi – de la modalităţi extinse de monetizare a muzicii la marketing online, strategii de management şi promovare. Muzicieni independenţi care au atins succesul, din toată plaja de stiluri muzicale, vor fi prezenţi şi îşi vor împărtăşi experienţele. Alături de aceştia, specialişti din industria muzicală locală şi internaţională vor aduce în faţa publicului informaţii actuale despre tehnologii noi şi tendinţe.
Workshop-ul va dezvălui de la secretele ce stau în spatele celor mai de succes compoziții românești ale ultimilor ani la tips & tricks de producție care pot face piesele să sune foarte bine chiar și atunci când sunt înregistrate într-un studio improvizat acasă.
Pentru un artist independent, să afle cât mai multe despre cum să compună și să producă piese valoroase este de mare ajutor, iar atunci când sfaturile vin de la profesioniști recunoscuți ai industriei, oportunitatea nu trebuie în niciun caz ratată.
A doua ediţie MMB se va desfăşura la Bucureşti în perioada 10 – 11 iulie şi va fi organizată în colaborare cu şi în incinta CULTURADATA – Institutul Naţional Pentru Cercetare şi Formare Culturală.