Waters a fost în decursul săptămânii trecute la Montreal pentru a discuta deja despre producție. Opera va fi inclusă în seria de evenimente care vor sărbători aniversarea de 375 de ani a orașului.
„Din propria mea experiență, colaborările experimentale dintre lumea rock and roll-ului și cea a muzicii simfonice au fost în general dezastruoase și ar putea fi angajate într-o trepidație extremă”, spune Waters înainte de a adăuga că Opera de la Montreal „a fost foarte persuasivă.”
Inițial, Watters a refuzat oferta de a colabora cu opera, dar după ce i-a fost trimisă muzică de la producție, și-a schimbat părerea. A admis că nu s-a așteptat să fie atât de mișcat și a abordat proiectul cu mare entuziasm. Roger servește ca libretist a operei The Wall, iar muzica este compusă de Julien Bilodeau. Dirijorul Alain Trudel va ghida Orchestra Metropolitană pentru opera The Wall, care va avea premiera pe 11 martie 2017.
Povestea din spatele The Wall a luat naștere parțial dintr-un incident din 1977 care a avut loc pe Stadionul Olimpic din Montreal, la un concert Pink Floyd. Atunci Waters a scuipat în față un fan care încerca să urce pe scenă.
„The Wall este despre călătoria de la antipatia scuipatului cuiva în față la poziția unde iubirea devine mult mai imporantă decât dușmanul”, spune Roger în legătură cu incidentul și opera care va fi în același oraș.
În decembrie, Waters a lansat un film documentar, Roger Waters: The Wall, despre turneul solo în care a cântat întregul album. Roger Waters a cântat în premieră la București pe 28 august 2013 în fața a aproximativ 50000 de oameni.