Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

byron și Lucia lansează în Fratelli noile albume "Eternal Return" și "Silence"

byron și Lucia își lansează pe 6 noiembrie noile albume de studio "Eternal Return", respectiv "Silence". Evenimentul se va desfășura în București, la Fratelli Studios.

Publicat

pe

byron - "Eternel Return" / Lucia - "Silence"
byron - "Eternel Return" / Lucia - "Silence"

Vineri, 6 noiembrie, doi artiști apreciați ai muzicii alternative românești își lansează cele mai noi albume de studio. Lucia, vocea care a cucerit milioane de ascultători cu piesa „Silence”, va lansa discul omonim de debut, iar trupa byron va prezenta publicului cel de-al 6-lea album, „Eternal Return”, înregistrat vara aceasta la studiourile Windmill Lane din Dublin.

Eternal Return”, noul disc byron, conține 12 piese în limba engleză și a fost înregistrat în High Resolution (calitate audio superioară unui CD obișnuit) la Windmill Lane, celebrele „studiouri U2” din Dublin, Irlanda, cu sprijinul casei de discuri Universal Music România și al Sony România. Pe cel de-al șaselea album trupa revine la un sound art rock, cu atingeri alternative și progresive, pianul, flautul și ocazionalele elemente electronice venind să coloreze și să îmbogățească fundalul rock. Cele douăsprezece piese vorbesc fiecare despre câte o lună a calendarului, făcând referire la legende și evenimente istorice; în același timp, povestea albumului poate fi interpretată drept parcursul unei relații, cu suișurile și coborâșurile sale.

Povestea Luciei începe în 2011 cu o piesă înregistrată timid în balconul părinților cu o clapă și o cameră digitală – „Silence”, un cover după trupa The MOOoD, postat pe Youtube. Băieții au îndrăgit coverul într-atât încât i-au filmat un clip profesionist, urmând un milion de vizualizări în câteva săptămâni și o primire extrem de pozitivă din toate colțurile lumii. Pentru Lucia a fost începutul unui drum care a adus-o, cu fiecare nouă piesă lansată și fiecare nou concert, mai aproape de desăvârșirea unui sound personal. Lucia vine acum, pe primul ei album, cu o colecție de cântece noi, în stilul indie pop pentru care a devenit apreciată, de pe care a fost extras deja single-ul „Yours”.

Dublul concert de lansare va avea loc vineri, 6 noiembrie, la Fratelli Studios (str. Glodeni nr. 1-3, București).

„Am ales sala de la Fratelli Studios pentru că este printre puținele care poate oferi calitatea experienței pe care ne-o dorim pentru concertul de lansare, de la partea tehnică (show-ul vizual, claritatea sunetului) la confortul publicului. Veți vedea că locul va fi transformat total pentru eveniment; am început deja să lucrăm la scenografie, iar sala modulară va fi adaptată cerințelor noastre. Abia așteptăm să vedeți ce v-am pregătit.” – Dan Byron

Prețuri bilete la concertul byron & Lucia:

Biletele costă 30 lei (până pe 15 octombrie), 40 lei (până pe 30 octombrie) sau 50 lei (până în ziua concertului precum și la intrare). Elevii și studenții au o reducere de 20% valabilă la intrare cu carnetul vizat pe anul în curs.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte duminică, 29 noiembrie 2015

Lucia | Byron

Loc
Berăria H
Comentează

rock

Dan Byron despre aniversarea a 18 ani de byron: "Cred că atunci când reușești să depășești granițele generației tale se poate spune că ai succes"

Trupa byron aniversează 18 ani de activitate, perioadă în care a (în)cântat ascultătorii cu numeroase piese cu mesaj, proiecte cu însemnătate și show-uri live memorabile. Cu ocazia majoratului, artiștii au pregătit un concert special, intitulat "Sindromul Impostorului În Patru Acte", ce va avea loc pe 9 noiembrie la Sala Radio (sold out). Despre acest eveniment ne-a detaliat Dan Byron, într-un interviu disponibil mai jos.

Publicat

pe

Dan Byron
Dan Byron │ FOTO: Cristian Șuțu

Povestea trupei byron ajunge anul acesta la cel de-al 18-lea capitol, reușită pe care o sărbătorește la Sala Radio cu un concert inedit - "Sindromul Impostorului În Patru Acte". Pe scenă mai urcă Muse Quartet, Dora Gaitanovici, Vichi Răileanu și Șerban Pavlu, invitați speciali a căror prezență completează conceptul evenimentului. "Sindromul Impostorului În Patru Acte" nu este doar muzică, ci un spectacol care prezintă vulnerabilitatea și complexitatea existenței umane, suișurile și coborâșurile vieții de artist, celebrarea victoriilor mari și mici.

Concertul "Sindromul Impostorului În Patru Acte" este SOLD-OUT, însă cei care nu au mai prins un bilet pot vedea formația byron și pe 1 decembrie, în Expirat, la tradiționalul concert aniversar.

Ideea concertului a pornit de la ideea că mulți artiști, dar nu numai, se confruntă cu sindromul impostorului - sentimentul că nu sunt suficient de buni sau că nu merită succesul pe care îl au, chiar dacă din exterior se vede altceva. E o luptă interioară cu îndoiala, care afectează încrederea în sine. Pornind de la asta, byron a inițiat o campanie prin care a dorit să dea voce experiențelor legate de sindromul impostorului, și i-a invitat pe fani să lase un mesaj anonim în format audio sau text despre cum se simte sindromul impostorului pentru ei.

Citește interviul acordat de Dan Byron:

InfoMusic: La mulți ani frumoși și mulțumim pentru muzica de până acum și pentru cea care va urma. Ați ales să sărbătoriți această reușită cu un concept interesant și complex, intitulat "Sindromul Impostorului În Patru Acte", ce a pornit de la ideea ca mulți oameni se confruntă cu sentimentul că nu sunt suficient de buni sau că nu merită succesul pe care îl au, chiar dacă din exterior se vede altceva. De ce acum, la cea de-a 18-a aniversare, ați considerat că este timpul de a purta această "conversație" cu ascultătorii voștri?

Dan Byron: Mulțumesc că ne-ați ascultat! Cred că e important să schimbăm un pic punctul de vedere. Da, aparent acest nenorocit de sindrom e o chestie negativă, un sentiment pe care nu ni-l dorim, dar dacă schimbăm un pic unghiul, îl putem vedea ca pe un motoraș care nu ne dă voie să ne culcăm pe o ureche și ne forțează să ridicăm încontinuu ștacheta. În plus, cred că e important să vorbim despre el, să conștientizăm că nu suntem singuri și că genul ăsta de sindrom este cât se poate de normal și de răspândit.

InfoMusic: Dan, ai detaliat pe blogul tău despre momentele în care te-ai simțit impostor în propria artă. Cum a evoluat în timp această relație cu tine însuți, cu gândurile care îți strigau că nu ești suficient de..., cu anxietățile care funcționau ca o frână în domeniul creativ?

Dan Byron: Tot acolo am spus că sindromul impostorului m-a făcut să insist să tot scriu alte și alte cântece, ca să-mi demonstrez că cele deja scrise n-au fost doar o întâmplare. Cu anxietățile am avut o relație mai dificilă, însă tot am reușit să le transform în câteva cântece.

InfoMusic: Tot în acel articol ai menționat câteva piese din discografia trupei și felul în care te-ai raportat la ele ("Chalk line", de exemplu). Voi, muzicienii, luați în calcul numeroase aspecte când vine vorba de compunerea unei melodii, pe care noi, ascultătorii, nu le cunoaștem în întregime. Din acest punct de vedere, ce piesă byron simți că a fost subestimată de public?

Dan Byron: N-am nici cea mai mică idee. Probabil una dintre cele în engleză de pe la începuturi.

InfoMusic: Sindromul impostorului este asociat atât cu frica de eșec, cât și, în mod paradoxal, cu cea de succes. Ce definiție are acum succesul pentru tine, după 18 ani de byron?

Dan Byron: Cred că atunci când reușești să depășești granițele generației tale se poate spune că ai succes. La fel când primești înapoi o parte din energia pe care ai dat-o.

InfoMusic: Ce sfat i-ai oferi unui muzician la început de drum care își pune la îndoială abilitățile și creativitatea?

Dan Byron: Să uite de imaginea rockstarului din filme și să pună mâna să studieze. Să nu aștepte să-i vină inspirația, ci să caute metode de a o provoca. Să nu facă asta doar din când în când.

InfoMusic: În tandem cu proiectul muzical "Sindromul Impostorului În Patru Acte", ați inițiat și o campanie prin care îi invitați pe fani să lase un mesaj anonim în format audio sau text despre cum se simte sindromul impostorului pentru ei. Mesajele colectate vor fi folosite anonim și prelucrate artistic în cadrul concertului de la Sala Radio. Ce rol a jucat acest demers în relația cu ascultătorii voștri?

Dan Byron: Suntem conștienți că facem parte din viața ascultătorilor noștri, la fel cum și ei fac parte din viața noastră. Drept urmare, ni s-a părut natural să încercăm să-i implicăm într-un soi de dialog pe temele astea despre care nu prea se vorbește. Am început "joaca" de-a mesajele anonime acum vreo doi ani și jumătate, când am lansat "Memento", primul single de pe "Efemeride", și am continuat-o cu "Monstrul de sub pat". De altfel, în clipul Monstrului pe fețele noastre sunt proiectate bucăți din mesajele de la "Memento".

InfoMusic: Sindromul impostorului este un concept personal și se manifestă diferit la fiecare om în parte. Cu toate acestea, ce mesaj speri să rămână cu spectatorii după concertul vostru de la Sala Radio?

Dan Byron: Sper doar să plece de la concert cu o stare mai bună decât cea cu care au venit.

InfoMusic: Fără a da prea mult din casă, la ce să ne așteptăm de la concertul byron de la Sala Radio? Cum arată schița celor Patru Acte ale Sindromului Impostorului?

Dan Byron: Actul 1 - Tot ce nu vreau să fiu sunt deja
Actul 2 - Totul e sub control
Actul 3 - Right here, right now
Actul 4 - Again and again and again and again

InfoMusic: Dora Gaitanovici, Muse Quartet și Vichi Răileanu sunt invitatele speciale ale evenimentului. Ce anume v-a inspirat în alegerea acestor artiste ca invitate și cum crezi că prezența lor va completa atmosfera show-ului?

Dan Byron: Scena noastră era cam searbădă, așa că am invitat niște culori care ne plac să o împlinească. Bine, l-am mai invitat și pe Șerban Pavlu, așa, ca să fim la egalitate.

Citește în continuare

Trending