The Preatures îl au pe vino-n-coa'. Indiferent cât de multe asemănări sau influențe dinspre anii '90 ai găsi, trupa își păstrează identitatea. Pe care nu doar că au găsit-o, dar au reușit să o contureze și într-un timp record. Formația și-a început activitatea în 2010, promovându-se inițial sub numele The Preachers. Pentru a evita complicațiile de natură legală, ce ar fi survenit pe fondul unor coincidențe de nume, cei 5 australieni și-au spus The Preatures. Și așa a început o nouă aventură rock'n'roll.
Formația îi are în componență pe Gideon Bensen (chitară/voce), Jack Moffitt (chitară), Thomas Champion (bas), Luke Davison (tobe) și carismatica Isabella Manfredi la voce și clape. Piesa care le-a adus popularitatea și un premiu de 50.000 de dolari în cadrul competiției Vanda & Young Songwriting este "Is This How You Feel?".
"Cred că atunci când compui o piesă există o anumită energie și electricitate care îți dă senzația că a ieșit bine. Poți simți asta în timp ce o scrii. În cazul nostru, starea aceea dispare destul de rapid. Am tendința de a expedia rapid piesele după ce le înregistrez, deși în cazul "Is This How You Feel?" a fost altfel, încă o ascult cu plăcere. Cred că are legătură cu faptul că nu simt că e ceva compus de mine. Cânt cu totul diferit. E ca și cum aș intra în pielea unui personaj." - Isabella Manfredi pentru RipItUp
The Preatures - "Is This How You Feel?"
Au urmat apoi concerte sold out în Melbourne și o bază de fani ce crește treptat de la o zi la alta. The Preatures are deja un contract cu casa de discuri Mercury Records Australia, beneficiind de o promovare foarte bună.
Cu doar două EP-uri pe piață - "Shaking Hands" (2012) și "Is This How You Feel?" (2013) - trupa a ajuns deja să fie inclusă în line-up-ul unor festivaluri precum Coachella. Atenția pe care o primesc a început chiar să o sperie puțin pe Isabella, care consideră că succesul a venit prea repede.
"E înfricoșător. Am vorbit cu managerul despre cum putem opri ritmul acesta accelerat. Începe să devină ceva mainstream și nu vrem asta. Vrem ca lucrurile să decurgă natural și progresiv. Nu poți să pui frâne. E greu pentru noi pentru că avem deja multe oportunități și ni se acordă multă atenție iar noi trebuie să luăm niște decizii în funcție de ce fel de trupă vrem să fim." - Isabella Manfredi pentru RipItUp
Stilul trupei The Preatures descrie foarte bine un fenomen ce a început să capete amploare în ultimii anii: fuziunea genurilor muzicale a determinat o redefinire a industriei. Observația, deși e una foarte bună, nu ne aparține. Tot Isabella face referire la acest aspect.
"Simt că muzica disco și grunge-ul murdar al anilor '90 renaște. E ca și cum mainstream-ul ar fi absobit în underground, în loc să se întâmple invers. S-au aflat în antiteză o perioadă atât de îndelungată încât dacă vreo trupă din underground ajungea în mainstream era considerată lipsită de autenticitate. Acum ne aflăm într-un moment în care foarte mulți muzicieni acceptă influențe din zona pop și le retușează cu ceea ce se întâmplă în imaginația lor. Poți remarca elemente din sound-ul unor trupe precum The Sex Pistols și Abba în 2013, iar asta mi se pare genial. Genurile muzicale nu mai au aceeași semnificație pe care o aveau; e la liber pentru toată lumea." - Isabella Manfredi pentru TheBeatJuice
Cel mai recent single al trupei este "Better Than It Ever Could Be". Deși nu are forța piesei "Is This How You Feel?", păstrează sound-ul retro ce ne amintește de Patti Smith, Wolfman Jack și puțin de Fleetwood Mac.