Piesele au fost recreate de la zero, așa că nu seamănă cu setul electric. Este o poveste cu totul nouă, cu influențe de bossa-nova (Work it), cinema (Hipsterica) sau pe acorduri de vioară, marca Andrei Dinescu (Fix me up).
"A fost amuzantă producția de studio, am ajuns să tragem sunetul dintr-o solniță de sare, bătaia pe scaunul din piele sau vuietul vântului de pe coridoarele de la Radio România/Radio3Net." - Andreea Verde
Decorul este de poveste. Pentru vizual, trupa a abordat tot tematica de basm.
"Am făcut ședință foto pentru coperta cu Andreea Retinschi, alături de care am recreat o atmosferă de sick fairy tale pe malul mării. Îmbrăcați în haine de la Florin Dobre și LaChatterie, am aterizat într-o zonă a basmului, în care Alice nu a mai apucat să ajungă pentru că s-a trezit." - Dekadens
Și da, a fost cu peripeții: au alergat săptămâni întregi după acele capete de iepure. Stocul din România era epuizat, așa că a trebuit să fie comandate din Marea Britanie.
"Iar în ziua în care am făcut ședința foto, am înghețat de frig." - Dekadens
Dekadens a pornit în 2006, ca o idee nouă, o combinație de punk, electro și indie. După un prim album, "Kill &Tell", și câteva schimbări în componența, muzica celor de la Dekadens a început să se audă din ce în ce mai mult în cluburi, la festivaluri ca B’estfest și Stufstock, reușind să susțină concerte și în Canada, Statele Unite sau Macedonia.
În 2010, trupa s-a reinventat, prin albumul "City of Paper". Așa a apărut Andreea Lupescu (fata cu părul verde), cea care a devenit în scurt timp și imaginea trupei. De aici au urmat apariții la show-uri tv, interviuri în reviste (Elle, Sunete, Decat o Revista), concerte live la TVR1, TVR2, apariții la matinal, melodii difuzate la radio. (News on the Radio, Moviestar, Fix me up, Kids, Babylon, Violet's Constellation), precum și clipuri difuzate pe MTV.