Baniciu, Kappl și Lipan prezintă proiectul Pasărea Rock la Sala Palatului
Mircea Baniciu, Josef Kappl şi Ovidiu Lipan Ţăndărică prezintă proiectul muzical Pasărea Rock într-un concert de amploare ce va avea loc la Sala Palatului pe 25 martie. Invitatul special al evenimentului va fi Mani Neumann, supranumit "violonistul diavolului".
Mircea Baniciu, Josef Kappl şi Ovidiu Lipan Ţăndărică sunt muzicieni prodigioşi care, ajunşi la vârsta maturităţii artistice, aleg cu înţelepciune să nu se rupă de trecut, ci să căute în experienţa comună a tinereţii, puterea şi forţa de a duce mai departe o poveste care a făcut legendă. Anul acesta, Baniciu, Kappl şi Lipan prezintă Pasărea Rock, cel mai nou proiect muzical al celor trei. Deşi s-au mai întâlnit pe aceeaşi scenă în 2013 la diverse festivaluri sau evenimente muzicale, Baniciu, Kappl & Lipan vor susţine concertul de "investire" a trupei Pasărea Rock în data de 25 martie 2014, la Sala Palatului, începând cu ora 19:00. Spectacolul care va dura mai mult de două ore, va fi unul complet: lumini, sunet, scenografie şi costume deosebite, și va aduce în fața publicului și invitați speciali.
Cele câteva apariţii ca "supergrup" au fost atât de bine primite de public, încât experienţa de a cânta în această formulă a devenit certitudine. În 2013, Baniciu, Kappl & Lipan au deschis concertul Deep Puple (Cluj-Napoca), au participat la Festivalul Folk You!, edițiile Vama Veche și București, la spectacolul „Centenar Maria Tănase” din Bucureşti şi au susţinut un concert la Târgu Mureş.
Mircea Baniciu este vocea inconfundabilă a Cantafabulelor, Josef Kappl este unul dintre compozitorii de geniu a celui mai titrat album rock românesc al tuturor timpurilor, iar Ovidiu Lipan Ţăndărică spiritul viu şi energia unui proiect foarte nou şi vechi deopotrivă. Fiecare dintre cei trei a dezvoltat ample proiecte individuale, însă involuntar şi irezistibil se simt atraşi de formula care i-a consacrat. Proiectul este întregit de Vlady Cnejevici – clape, Teo Boar – chitară electrică, Marius Bațu – chitară acustică și backing vocal.
Invitat special: Mani Neumann, supranumit "violonistul diavolului", va condimenta spectacolul cu intervenţiile sale diabolice.
Repertoriul stabilit pentru spectacolul de la Sala Palatului include compoziţii de pe albumul Cantafabule; hituri din repertoriul lui Mircea Baniciu; piese reorchestrate, ce fac parte din prima operă rock simfonic românească, Meșterul Manole, care a avut premiera mondială la finele lunii noiembrie 2013, la Timișoara. Acestora li se adaugă noi piese rock cu influenţe din folclorul universal, compuse special pentru acest proiect și care combină sunetul anilor ’70, cu soundul secolului 21, trecând prin filtrul personal al fiecăruia dintre cei trei muzicieni.
Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:
Mircea Baniciu aduce concertul "Eșarfă în dar" la Sala Palatului, în martie 2025
Pe 24 martie 2025, Mircea Baniciu va urca pe scena Sălii Palatului cu un concert special, dedicat eternei muze - femeia. Intitulat "Eșarfă în dar", evenimentul va cuprinde cele mai îndrăgite piese din repertoriul artistului, numeroase surprize și invitați speciali. Găsești în articol mai multe detalii.
Timp de mai bine de două ore, Sala Palatului va deveni locul unei călătorii în timp, prin istoria muzicală, dar și prin legenda personală a solistului şi compozitorului Mircea Baniciu, într-un spectacol cu multe capitole şi surprize pe măsură. Vocea sa inconfundabilă, nespus de frumoasele acorduri de chitară şi melodiile pe care s-au scris poveştile de dragoste ale generaţiilor rebele, se vor auzi live în concertul intitulat sugestiv "Eșarfă în dar".
După evenimentele de succes de la Timișoara și București prin care Mircea Baniciu a sărbătorit 50 de ani de carieră, artistul va reveni către public cu evenimentul "Eșarfă în dar". Proiectul va atinge unele dintre cele mai importante etape din cariera muzicianului: perioada în care Mircea Baniciu a intrat în atenția și inima publicului ca solist vocal al trupei Phoenix, cea în care s-a identificat cu Pasărea Colibri, repere ale perioadei de creaţie cu Pasărea Rock şi, bineînţeles, cele din cariera solo asamblate într-un spectacol audio-vizual de excepție. Pe scenă îi vor fi alături colegi de breaslă atât din zona de folk-rock, cât și din alte direcții muzicale.
Mai mult, cu ocazia concertului de la Sala Palatului va fi lansat în premieră un vinyl dublu în ediție limitată cu cele mai bune melodii compuse și cântate de Mircea Baniciu, pe care iubitorii muzicii lui îl pot adăuga în colecția personală alături de albumul-triplu-CD "Best Of" care conține 40 de piese.
Cu 20 de albume, peste 100 de melodii compuse, peste 50 de ani de carieră, cu melodii devenite hit-uri și reinterpretate la nivel național și internațional, Mircea Baniciu, la cei 75 de ani ai săi, este una dintre cele mai mai proeminente nume ale folk-rock-ului românesc.
Vocea sa specială a făcut deliciul publicului încă din perioada Phoenix, lucru confirmat ulterior prin cariera sa solo sau alături de alte trupe, artistul rămânând în prim planul scenei muzicale de la lansare până în prezent.
Bilete de acces concert Mircea Baniciu la Sala Palatului
Biletele vor putea fi achiziționate online în curând. Pentru a fi la curent cu statusul biletelor, te invităm să urmărești agenda InfoMusic.
Târgul de Crăciun din București 2024 se deschide; Vezi PROGRAMUL complet
În 2024, Târgul de Crăciun din București își va deschide porțile pe 29 noiembrie, începând cu ora 17:00. Loredana Groza va urca pe scenă în ziua deschiderii, după momentul aprinderii iluminatului festiv. Programul complet al târgului din Piața Constituției este disponibil în articol.
Programul Târgului de Crăciun din București 2024 │ FOTO: Colaj postere eveniment
Vineri, 29 noiembrie, publicul bucureștean este așteptat la deschiderea unei noi ediții a Târgul de Crăciun din București. Ca în fiecare an, și în 2024 evenimentul va include atracții specifice de sărbători, precum carusel, trenuleț, roată panoramică, Căsuța lui Moș Crăciun, spectacole de teatru și un brad înalt de 30 de metri. Nu vor lipsi nici căsuțele în care se vor comercializa produse culinare autohtone, precum și suveniruri de sărbători realizate de meșteșugari. Intrarea la eveniment este liberă.
Târgul de Crăciun din Piața Constituției va fi deschis publicului în perioada 29 noiembrie - 26 decembrie.
Aprinderea luminițelor de Crăciun și concert Loredana Groza
Vineri, 29 noiembrie, de la ora 18:00, în Piața Constituției se vor aprine milioane de luminițe ce vor însufleți Bucureștiul. Iuliana Tudor va fi gazda evenimentului în seara deschiderii, iar Corul de Copii Radio, condus de dirijorul Răzvan Rădos (asistat de pianista Magdalena Faur), va concerta la Târgul de Crăciun București și va aprinde luminile de sărbătoare ale orașului.
De la ora 18:15, publicul va putea asista la un concert Nicole Cherry, urmând ca Lordana Groza să urce pe scenă la ora 20:00.
Ce alți artiși vor concerta la Târgul de Crăciun din București 2024
Pe scena din Piața Constituției vor urca:
Ovidiu Lipan Țăndărică, Lidia Buble, Moonlight Breakfast, Alina Eremia, Mario Fresh, Andia, Bere Gratis, Iris – Cristi Minculescu, Valter & Boro, Bosquito, Marius Mihalache Band, Elena Gheorghe, Narcisa Suciu, Feli, Ducu Bertzi, Florin Ristei, Ștefan Hrușcă, Monica Anghel, Marcel Pavel, Luminiţa Anghel, Andrei Lazăr, Nico, Sanda Ladoşi, Iordache Basalic, Direcția 5, DAMIAN & BROTHERS. Programul complet al concertelor este disponibil mai jos.
Programul complet al Târgului de Crăciun din București 2024
Târg de meșteșug, creație și produse culinare autohtone / Carusel / Trenuleț / Roată panoramică
17:45 – 18:15 Ansamblul Folcloric "Ţara Vrancei" din Focșani
18:15 – 18:30 Comunitatea aromână – Ansamblul "Iholu" din Constanţa, coordonator Mirela Goga
18:30 – 19:00 Ansamblul "Burnasul" din Teleorman
19:00 – 19:15 Minoritatea greacă – Ansamblul "Asteria" al Uniunii Elene din România, Filiala Bucureşti
19:15 – 20:30 Ansamblul Profesionist "Drăgan Muntean" din Hunedoara, dirijor George Cîlţea cu soliştii: Ciprian Roman, Cristian Fodor, Iulia Mihai, Ilie Caraş, Ingrid Boengiu, Andreea Feraru, Daniel Pop
20:30 – 21:30 FUEGO – Drag de România Noastră!
Vineri, 6 decembrie
12:00 – 13:00 Momente de teatru "Free Style Puppetry” ale Teatrului de Animaţie "Ţăndărică"
Prezentator: Iuliana Tudor
18:30 – 19:00 Corul de copii "Andantino"
19:00 – 19:30 Corul de copii "Sunetul Muzicii", coordonator Cristina Manoliu
Cea de-a zecea ediție "Flori pentru suflet - Remember Florian Pittiș" are loc pe 4 octombrie 2024
Evenimentul "Flori pentru suflet - Remember Florian Pittiș" își propune să aducă în fiecare an în fața mai vechilor sau mai tinerelor generații în blue-jeans lecțiile de cultură, de poezie, de teatru, de literatură şi de muzică bună pe care Florian Pittiș le-a oferit.
Poster "Flori pentru suflet - Remember Florian Pittiș" 2024
Primăria Sectorului 3 pregătește pe 4 octombrie, la scena din Parcul Titan, "Flori pentru suflet - Remember Florian Pittiș". Ajuns la cea de-a X-a ediție, evenimentul este organizat chiar de ziua de naștere a artistului. O particularitate a acestei ediții aniversare este participarea extraordinară a Orchestrei Simfonice București & Band, cu Relu Bițulescu, Lyuben Gordievski, Ciprian Pop, Virgil Popescu, Sorin Voinea, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga.
Soliștii invitați ai evenimentului sunt Zoia Alecu, Nicu Alifantis, Mircea Baniciu, Marius Bațu, Ducu Bertzi, Florin Chilian, Maria Gheorghiu, Alina Manole Mircea Vintilă și Grupul Vocal Acapella. Alături de aceștia, pe scenă urcă și invitatul special al evenimentului, Mihai Neniță, magicianul viorii.
Povestea evenimentului "Flori pentru suflet - Remember Florian Pittiș"
În anul 2013, Primăria Sectorului 3 organiza, de Florii, un eveniment care a devenit una dintre cele mai frumoase tradiții concertistice din România: "Flori pentru suflet - Remember Florian Pittiș". Cu acea ocazie, pe scena din parcul Titan, se reunea pentru a susține un concert extraordinar, în memoria lui Florian Pittiș, supergrupul Pasărea Colibri. Mircea Baniciu, Mircea Vintilă și Vlady Cnejevici, membri fondatori ai formației alături de "Moțu" Pittiș, îi aduceau un omagiu, în semn de iubire și prețuire, celui care a fost o adevărată flacără a culturii românești.
Au urmat noi ediții, iar în timp evenimentul a devenit un reper cultural pentru Sectorul 3. An de an, emoția, muzica și poezia s-au împletit cu proiecțiile video, dând naștere unei stări de spirit unice. Cu fiecare ediție, artiști apropiați de Florian Pittiș sau cărora "Moțu" le-a marcat destinul artistic s-au întâlnit pe aceeași scenă, cu același scop: acela de a-i cinsti amintirea, dar și ca o formă de a continua munca de o viață a omului care a inspirat generații întregi să citească, să asculte muzică, să trăiască frumos.
Florian Pittiș, un simbol unic în cultura românească
Conceput ca o sărbătoare a spiritului, "Flori pentru suflet - Remember Florian Pittiș" unește artiștii și publicul în prețuirea unui nume important în cultura noastră. "Moțu" Pittiș le-a arătat românilor ce înseamnă dorința de libertate și cunoaștere. A fost un vizionar care a inspirat generații întregi de tineri și continuă să o facă, dată fiind moștenirea atemporală pe care ne-a lăsat-o.
Cea de-a X-a ediție a evenimentului se va desfășura pe 4 octombrie, începând cu ora 18.00, la scena din parcul Titan, iar accesul publicului este liber.