Zoia Alecu s-a lansat în toamna anului 1973. Avea doar 17 ani. Dar îl avea alături pe Doru Stănculescu, părintele său spiritual. "Presidente" a dus-o pe micuţa Zoia în Club A, să-şi cânte piesele "Orbii", "Pământ de Rai", "Anotimpul nebunilor". Tot "Presidente" i-a deschis drumul în Cenaclul Flacăra.
Pe 19 noiembrie, la Cinema Patria, de la ora 19:30, Zoia Alecu va susţine un spectacol aniversar - "După 40 de ani". Inspirat de frumoasa poveste a lui Alexandre Dumas "După 20 de ani", Zoia a ales ca acest moment important din cariera să fie o poveste muzicală despre prietenie, curaj, onoare şi devotament. Ca atare, pe 19 noiembrie îi va avea ca "fraţi de arme" în lupta "Toţi pentru unul şi unul pentru toţi pentru muzica folk" pe Nicu Alifantis, Mircea Vintilă, Doru Stănculescu, Adrian Sărmăşan.
Rolul lui Athos, care era cel mai înţelept dintre muschetari, va fi interpretat de Nicu Alifantis. Mircea Vintilă, care este iubitor, plin de viaţă şi pus mereu pe şotii , nu putea fi decât Porthos. Adrian Sărmăşan va fi Aramis, cel chipeş şi misterios, iar Doru Stănculescu va fi D'Artagnan. Este extrem de inteligent, bun spadasin şi are şi o fiică, pe Valentine. Iar în povestea noastră, "După 40 de ani", Zoia va fi Valentine, femeia-muschetar care şi-a dovedit curajul, îndeplinindu-şi misiunea de artist.
Timp de 18 ani, i-au mai fost alături, ca fraţi de arme într-ale muzicii: Crina Mardare, Mişu Cernea, Andrei şi Cristi Komaroni şi Lisarius. Bineînţeles că nici aceşti bravi luptători nu aveau cum să lipsească de la apelul: "Toţi pentru unul şi unul pentru toţi".
"După 40 de ani" este un spectacol impresionant, în care protagonista Zoia Alecu, femeia-muschetar, a reuşit să-i facă pe Nicu Alifantis, Mircea Vintilă, Doru Stănculescu şi Adrian Sărmăşan să îmbrace costumul de muschetar. En-garde!