Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Concerte și petreceri în weekendul 11 - 13 octombrie 2013 - GHID

Fiecare weekend aduce cu sine porția meritată de relaxare și distracție. Pentru a ști exact cum să îți organizezi agenda astfel încât să nu pierzi nimic important, propunem o listă de sugestii cu festivalurile și concertele momentului.

Publicat

pe

GHID INFOMUSIC - Petreceri si concerte in weekend
GHID INFOMUSIC - Petreceri si concerte in weekend

Weekendul 11 - 13 octombrie începe în forță. Vineri, la Romexpo, Hurts revine în România pentru un concert de promovare a noului album "Exile". La Colectiv, Omul cu Șobolani lansează discul "Marea Căutare", iar la Fusion Arena prindem pe frecvență cele "30 de secunde de faimă" alături de byron, 100% românesc. Tot vineri Brazda lui Novac (BLN) concertează la Control, Emanuel Mirea Band cântă la True Club, iar la Hard Rock Cafe îi putem asculta pe suedezii de la Rednex. Sâmbătă, la Timișoara, în Club Daos, urcă pe scenă Luna Amară, bucureștenii putând opta pentru un concert Doru Isăroiu la True Club. Seara de duminică o putem petrece alături de Chris Norman la Sala Palatului. Ghidul complet poate fi consultat mai jos.

VINERI, 11 octombrie

Concert Hurts la Romexpo, București

Hurts va concerta la București pe 11 octombrie 2013. Evenimentul prezentat de Orange va avea loc la Romexpo și promovează noul album intitulat “Exile“. Anunțul a fost făcut pe site-ul oficial al trupei. În deschidere vor concerta trupele Grimus și YellLow. 

Concert Brazda lui Novac la Club Control

Vineri 11 octombrie, Brazda lui Novac aka BLN aka Victor Popescu, va lansa un nou album "Moldern". Invitatul serii este Yvat, un artist cunoscut mai mult în afara granițelor decât pe la noi. Acesta are peste 30 de release-uri la label-uri IDM din Europa. Este o ocazie rară de a-l vedea live in București.

Concert byron 100% românesc la Fusion Arena

Vineri, 11 octombrie, byron concertează la Fusion Arena, București, începând cu ora 22:00. Trupa continuă astfel cele „30 de secunde de turneu”, onorând moștenirea bilingvă a celui mai recent album de studio, “30 Seconds of Fame / 30 de secunde de faimă”. Pentru că partea englezească s-a bucurat de faimă cu ocazia lansării, byron a decis ca următoarele concerte să fie 100% românești.

Concert Emanuel Mirea Band la True Club

Vineri, 11 octombrie 2013, True Club te invita sa canti si sa dansezi alaturi de Emanuel Mirea Band. Plini de energie, asa cum ii stim, Emanuel Mirea Band ne dau intalnire pentru inca o noapte de neuitat in familie, alaturi de prieteni vechi si noi sa cantam pana dimineata. Emanuel Mirea Band este o trupa fresh, cu muzicieni excelenti, ce o sa va incante prin cover-uri cantate in stilul propriu EMB si multa muzica LIVE cu un playlist ce include din ce in ce mai multe melodii noi. Evenimentul incepe la ora 22:00 iar DJ Adriano va incalzi atmosfera.

Concert Omul cu Șobolani – Lansare “Marea Căutare” la Colectiv

Omul cu Sobolani (OCS), una dintre cele mai longevive trupe de rock alternativ din România, lansează vineri, 11 octombrie 2013, orele 22 :00, cel de-al 8-lea album din carieră – “Marea Căutare“. Evenimentul va avea loc în noul stabiliment cultural numit Colectiv (Str. Tabacarilor 7, Sector 4 – in incinta fostei fabrici Pionierul). Albumul este editat de A&A Records.

Concert Rednex la Hard Rock Cafe

Va mai amititi de trupa ce a facut furori la jumatatea anilor ’90 cu hitul “Cotton Eye Joe“. Simpaticii suedezi de la Rednex, ce au bulversat topurile cu a lor poveste de dragoste country, ajung in premiera la Bucuresti pe 11 octombrie 2013 la Hard Rock Cafe.

  • Preț bilet:
    • VIP – 400 lei (poster, intalnire & poza cu artistul  – pentru pozele din cadrul sesiunii de meet & greet fiecare persoana este rugata sa aiba propriul aparat foto)
    • Categoria I – 150 lei
    • Categoria II – 90 lei
    • Categoria III – 60 lei
  • Detalii despre eveniment

SÂMBĂTĂ, 12 octombrie

Concert Lună Amară la Daos Club, Timișoara

După o vară petrecută pe la cele mai faine festivaluri din ţară (FânFest, Bucovina Rock Castle, Posada, etc.), clujenii de la Luna Amară revin la Timişoara unde vor cânta în Club Daos sâmbătă, pe 12 octombrie, de la ora 21:00. Aşteptaţi-vă la un concert intens, deopotrivă energic şi melancolic, trademark Luna Amară. În deschidere va urca pe scenă trupa Grave For Sale din Timişoara.

Concert Doru Isăroiu la True Club

Sambata, 12 octombrie 2013, True Club te invita sa canti si sa dansezi alaturi de Doru Isaroiu. Cu un repertoriu impresionant, Doru Isaroiu & True Band stiu cum sa te distreze cantand live piesele tale preferate. Evenimentul incepe la ora 22:00 iar DJ Adriano va incalzi atmosfera.

DUMINICĂ, 13 octombrie

Concert Chris Norman la Sala Palatului

Cavalleria Events vă invită pe 13 octombrie la un concert cu fostul component al trupei Smokie, Chris Norman. Evenimentul va avea loc la Sala Palatului din București iar primele 1.000 de bilete oferite spre vânzare prin rețeaua Eventim beneficiază de o reducere de 20%. Oferta este valabilă până pe 8 martie iar prețurile acestora variază între 80 și 250 de lei. Artistul se întoarce în România după patru ani iar pe lângă concertul de la București va cânta și la Cluj-Napoca în Sala Sporturilor pe 15 octombrie 2013.

Comentează

Concerte & turnee

Află ce artiști vor cânta în cadrul seriei de concerte imersive UNUSUAL de la MINA Museum

Între 16 ianuarie și 27 martie, MINA Museum va găzdui câteva evenimente audiovizuale ce îmbină muzica, tehnologia și arta. Intitulată UNUSUAL, seria de concerte imersive va debuta cu un show marca Robin and the Backstabbers. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Robin and the Backstabbers în concertul About Us de la Arenele Romane pe 21 septembrie 2018 │ FOTO: Alexandru Drăgoi / InfoMusic.ro

UNUSUAL își propune să redefinească modul în care percepem muzica live în cadrul unor spectacole vizuale cu proiecții 360. Acest demers este un dialog între muzicieni români ai scenei alternative și artiști vizuali digitali, o experiență multisenzorială ce va avea loc în spațiul imersiv de la MINA.

UNUSUAL oferă publicului ocazia de a se conecta profund cu muzica și arta prin proiecții animate pe pereți de șase metri înălțime. Este un performance creat de artiști, ingineri de sunet, producători muzicali și experți în noile media. Rezultatul? O atmosferă unică și captivantă ce va învălui publicul în lumini și peisaje sonore dinamice și coregrafiate.

Robin and the Backstabbers - primul concert din seria UNUSUAL

Primul concert va avea loc pe 16 ianuarie 2025, de la ora 20:00, și va fi susținut de Robin and the Backstabbers, una dintre cele mai de succes trupe alternative. Biletele pot fi achiziționate online, la prețul de 100 de lei. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.

Robin and the Backstabbers este o formație românească de rock alternativ, fondată în 2010 de Andrei Robin Proca. Trupa se autodefinește prin stilul său unic de "pop melodramatic," un amestec captivant de versuri poetice și instrumentație diversificată. Sunt cunoscuți pentru prezența lor live intensă, cu apariții la festivaluri mari din România, precum Electric Castle și Summer Well.

Program complet UNUSUAL la MINA Museum

Următoarele concerte aduc în prim-plan trupe și artiști care vor transforma fiecare seară într-o experiență memorabilă:

  • HVNDS - 6 februarie
  • Omul cu Șobolani - 20 februarie
  • EMAA - 7 martie
  • Dora Gaitanovici - 27 martie
Citește în continuare

rock

Dan Byron despre aniversarea a 18 ani de byron: "Cred că atunci când reușești să depășești granițele generației tale se poate spune că ai succes"

Trupa byron aniversează 18 ani de activitate, perioadă în care a (în)cântat ascultătorii cu numeroase piese cu mesaj, proiecte cu însemnătate și show-uri live memorabile. Cu ocazia majoratului, artiștii au pregătit un concert special, intitulat "Sindromul Impostorului În Patru Acte", ce va avea loc pe 9 noiembrie la Sala Radio (sold out). Despre acest eveniment ne-a detaliat Dan Byron, într-un interviu disponibil mai jos.

Publicat

pe

Dan Byron
Dan Byron │ FOTO: Cristian Șuțu

Povestea trupei byron ajunge anul acesta la cel de-al 18-lea capitol, reușită pe care o sărbătorește la Sala Radio cu un concert inedit - "Sindromul Impostorului În Patru Acte". Pe scenă mai urcă Muse Quartet, Dora Gaitanovici, Vichi Răileanu și Șerban Pavlu, invitați speciali a căror prezență completează conceptul evenimentului. "Sindromul Impostorului În Patru Acte" nu este doar muzică, ci un spectacol care prezintă vulnerabilitatea și complexitatea existenței umane, suișurile și coborâșurile vieții de artist, celebrarea victoriilor mari și mici.

Concertul "Sindromul Impostorului În Patru Acte" este SOLD-OUT, însă cei care nu au mai prins un bilet pot vedea formația byron și pe 1 decembrie, în Expirat, la tradiționalul concert aniversar.

Ideea concertului a pornit de la ideea că mulți artiști, dar nu numai, se confruntă cu sindromul impostorului - sentimentul că nu sunt suficient de buni sau că nu merită succesul pe care îl au, chiar dacă din exterior se vede altceva. E o luptă interioară cu îndoiala, care afectează încrederea în sine. Pornind de la asta, byron a inițiat o campanie prin care a dorit să dea voce experiențelor legate de sindromul impostorului, și i-a invitat pe fani să lase un mesaj anonim în format audio sau text despre cum se simte sindromul impostorului pentru ei.

Citește interviul acordat de Dan Byron:

InfoMusic: La mulți ani frumoși și mulțumim pentru muzica de până acum și pentru cea care va urma. Ați ales să sărbătoriți această reușită cu un concept interesant și complex, intitulat "Sindromul Impostorului În Patru Acte", ce a pornit de la ideea ca mulți oameni se confruntă cu sentimentul că nu sunt suficient de buni sau că nu merită succesul pe care îl au, chiar dacă din exterior se vede altceva. De ce acum, la cea de-a 18-a aniversare, ați considerat că este timpul de a purta această "conversație" cu ascultătorii voștri?

Dan Byron: Mulțumesc că ne-ați ascultat! Cred că e important să schimbăm un pic punctul de vedere. Da, aparent acest nenorocit de sindrom e o chestie negativă, un sentiment pe care nu ni-l dorim, dar dacă schimbăm un pic unghiul, îl putem vedea ca pe un motoraș care nu ne dă voie să ne culcăm pe o ureche și ne forțează să ridicăm încontinuu ștacheta. În plus, cred că e important să vorbim despre el, să conștientizăm că nu suntem singuri și că genul ăsta de sindrom este cât se poate de normal și de răspândit.

InfoMusic: Dan, ai detaliat pe blogul tău despre momentele în care te-ai simțit impostor în propria artă. Cum a evoluat în timp această relație cu tine însuți, cu gândurile care îți strigau că nu ești suficient de..., cu anxietățile care funcționau ca o frână în domeniul creativ?

Dan Byron: Tot acolo am spus că sindromul impostorului m-a făcut să insist să tot scriu alte și alte cântece, ca să-mi demonstrez că cele deja scrise n-au fost doar o întâmplare. Cu anxietățile am avut o relație mai dificilă, însă tot am reușit să le transform în câteva cântece.

InfoMusic: Tot în acel articol ai menționat câteva piese din discografia trupei și felul în care te-ai raportat la ele ("Chalk line", de exemplu). Voi, muzicienii, luați în calcul numeroase aspecte când vine vorba de compunerea unei melodii, pe care noi, ascultătorii, nu le cunoaștem în întregime. Din acest punct de vedere, ce piesă byron simți că a fost subestimată de public?

Dan Byron: N-am nici cea mai mică idee. Probabil una dintre cele în engleză de pe la începuturi.

InfoMusic: Sindromul impostorului este asociat atât cu frica de eșec, cât și, în mod paradoxal, cu cea de succes. Ce definiție are acum succesul pentru tine, după 18 ani de byron?

Dan Byron: Cred că atunci când reușești să depășești granițele generației tale se poate spune că ai succes. La fel când primești înapoi o parte din energia pe care ai dat-o.

InfoMusic: Ce sfat i-ai oferi unui muzician la început de drum care își pune la îndoială abilitățile și creativitatea?

Dan Byron: Să uite de imaginea rockstarului din filme și să pună mâna să studieze. Să nu aștepte să-i vină inspirația, ci să caute metode de a o provoca. Să nu facă asta doar din când în când.

InfoMusic: În tandem cu proiectul muzical "Sindromul Impostorului În Patru Acte", ați inițiat și o campanie prin care îi invitați pe fani să lase un mesaj anonim în format audio sau text despre cum se simte sindromul impostorului pentru ei. Mesajele colectate vor fi folosite anonim și prelucrate artistic în cadrul concertului de la Sala Radio. Ce rol a jucat acest demers în relația cu ascultătorii voștri?

Dan Byron: Suntem conștienți că facem parte din viața ascultătorilor noștri, la fel cum și ei fac parte din viața noastră. Drept urmare, ni s-a părut natural să încercăm să-i implicăm într-un soi de dialog pe temele astea despre care nu prea se vorbește. Am început "joaca" de-a mesajele anonime acum vreo doi ani și jumătate, când am lansat "Memento", primul single de pe "Efemeride", și am continuat-o cu "Monstrul de sub pat". De altfel, în clipul Monstrului pe fețele noastre sunt proiectate bucăți din mesajele de la "Memento".

InfoMusic: Sindromul impostorului este un concept personal și se manifestă diferit la fiecare om în parte. Cu toate acestea, ce mesaj speri să rămână cu spectatorii după concertul vostru de la Sala Radio?

Dan Byron: Sper doar să plece de la concert cu o stare mai bună decât cea cu care au venit.

InfoMusic: Fără a da prea mult din casă, la ce să ne așteptăm de la concertul byron de la Sala Radio? Cum arată schița celor Patru Acte ale Sindromului Impostorului?

Dan Byron: Actul 1 - Tot ce nu vreau să fiu sunt deja
Actul 2 - Totul e sub control
Actul 3 - Right here, right now
Actul 4 - Again and again and again and again

InfoMusic: Dora Gaitanovici, Muse Quartet și Vichi Răileanu sunt invitatele speciale ale evenimentului. Ce anume v-a inspirat în alegerea acestor artiste ca invitate și cum crezi că prezența lor va completa atmosfera show-ului?

Dan Byron: Scena noastră era cam searbădă, așa că am invitat niște culori care ne plac să o împlinească. Bine, l-am mai invitat și pe Șerban Pavlu, așa, ca să fim la egalitate.

Citește în continuare

Trending