În încercarea de a elimina discuțiile privind corectitudiunea jurizării, organizatorii concursului Eurovision vin cu o serie de modificări în regulament. Astfel, începând cu ediția de anul viitor, fiecare țară va face public numele persoanelor din juriu, înainte de a se da startul competiției. De asemenea, vor fi publicate imediat după finală scorurile individuale ale juraților. O altă noutate constă în faptul că din juriu vor putea face parte și oameni din industria muzicală, dacă nu au participat la ultimele două ediții ale concursului. Pentru desemnarea marelui câștigător la Eurovision, votul juriului cântărește 50% din scorul total pe care îl oferă fiecare țară.
Azerbaijan este acuzată că a dat mită
Organizatorii Eurovision au primit plângeri potrivit cărora Azerbaijan, care a ieșit pe locul 2 anul acesta, că ar fi oferit bani altor țări pentru a primi puncte cât mai multe. În prezent, organizatorii au declarat că au demarat o anchetă pentru a afla cine se află în spatele presupusei încercări. În cazul în care se va descoperi o ilegalitate, cei vinovați vor fi pedepsiți potrivit regulamentului Eurovision.
Fiecare țară care participă la Eurovision trebuie să contribuie și cu o sumă de bani. Astfel, din cauza problemelor financiare, Croația a anunțat că nu va participa la ediția 2014 a concursului. Aceasta nu s-a mai calificat în finală din anul 2009.
Între timp, Turcia organizează anul acesta concursul Turkvision, menit să facă concurență Eurovisionului. La competiție vor participa 20 de țări și regiuni autonome populate cu minorițăți turcești. Spectacolul se va ține la Eskisehir, în luna decembrie. Turcia a decis să se retragă din Eurovision fiind nemulțumită de faptul că, în funcție de aportul financiar, există țări care intră direct în finală, indiferent de rezultat. Este vorba despre Marea Britanie, Germania, Franța, Spania și Italia. Eurovision 2014 se va desfășura în Copenhaga, Danemarca, finala având loc pe data de 10 mai. La edția 2013 a ieșit câștigătoare Emmelie de Forest cu piesa "Only Teardrops".