Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Opt trupe românești concertează la ARTmania Festival Sibiu 2013

Intre 8 si 11 august, opt formații rock autohtone vor concerta la ARTmania în Piața Mică: Alternosfera, Omul cu Șobolani, The Mono Jacks, Coma, Lights Out!, Aeon Blank, Vespera și Dark Fusion.

Publicat

pe

Marcel Bostan - Trupa ALTERNOSFERA la Zilele Prieteniei in Piata Constitutiei pe 29 iunie 2013

Începând de joi până duminică, 8 - 11 august, opt dintre cele mai apreciate formații rock autohtone vor concerta la ARTmania în Piața Mică și în locațiile partenere festivalului: Alternosfera, Omul cu Șobolani, The Mono Jacks, Coma, Lights Out!, Aeon Blank, Vespera și Dark Fusion.

Seria live-urilor din Piața Mică va fi deschisă joi, 8 august, de două dintre cele mai apreciate reprezentante ale scenei alternative-indie rock, The Mono Jacks și Lights Out!, oferind primilor veniți un debut de festival animat de compoziții mature, intense, transpuse live cu multă energie și eleganță.

Videoclip Lights Out! - Mirror

Trupa clujeană Lights Out! a fost remarcată de la primele acorduri, devenind un proiect muzical cu o evoluție fulminantă, încununată de succes. În 2010, anul înfințării trupei, au lansat primul lor demo iar 2 ani mai târziu, au fost invitați să deschidă concertele unor proiecte internaționale de renume precum We Have Band, O. Children, Chew Lips. Anul 2013 a marcat o deviere atât la nivel sonor, cât și stilistic, odată cu apariția a 3 piese noi, "Noosi", "Downcast" și "Pleasures" care sunt promovate în cadrul unui turneu internațional extins, ajungând până în Ungaria, Cehia și Slovacia.

Pe 8 august tinerii artiști Lights Out! deschid concertul The Mono Jacks, un nume definitoriu al curentului alternative-indie rock românesc. Istoria The Mono Jacks a început în 2008, când Doru Trascău, leaderul trupei AB4 a pus bazele acestui nou proiect. Stilul abordat scoate la lumină linii de chitară ce topesc tensiunea compozițiilor amintind de sound-ul trupelor Interpol, Snow Patrol, Editors sau chiar White Lies.

The Mono Jacks in deschidere la The Cranberries la Romexpo pe 11 octombrie 2012

The Mono Jacks in deschidere la The Cranberries la Romexpo pe 11 octombrie 2012

“Now In Stereo”, albumul lor de debut lansat în 2010, a înregistrat un mare succes, iar single-urile “Maria”, “Come Back Girl” sau “Push The Pedal” au invadat radiourile și au făcut ca trupa să devină una dintre cele mai apreciate din peisajul autohton al rockului alternativ. 2011 a adus un nou material discografic, EP-ul “Fortunes”, care conține patru piese (“four tunes”) – înregistrate în doar două zile, într-un an în care The Mono Jacks a susținut numeroase concerte în țară și pe scenele unor mari festivaluri precum Sziget sau EXIT Festival.

Vineri, 9 august, Alternosfera și Aeon Blank concertează în Piața Mică

Proiectul Aeon Blank a luat naștere în primăvara lui 2011, la inițiativa lui Emil Luca și Alex Gabroveanu, ambii chitariști în formula inițială. Stilul specific Aeon Blank a fost clar încă de la început: rock alternativ cu influențe dark wave, metal, gothic-rock. O trupă tânără, dar cu o abordare plină de maturitate și seriozitate, Aeon Blank s-a făcut rapid remarcată pe scena marilor festivaluri din România anului 2012 câștigând și titlul Best Alternative Newcomer în urma concursului organizat de Metalhead.

Trupa Aeon Blank la Zilele Prieteniei Bergenbier - 29 iunie 2013

Trupa Aeon Blank la Zilele Prieteniei Bergenbier - 29 iunie 2013

Vezi galeria foto Aeon Blank la Zilele Prieteniei București

5 piese de pe albumul „Handmadegods & Godmadedemons”, lansat în aprilie 2012, au fost difuzate intens la radio, „Of Gravity And Passion” ajungând pe locul 2 în cadrul emisiunii „Top Show”, iar “Auguries Of Innocence” pe locul 3. În acest moment, trupa lucrează la cel de-al doilea album, „Dark Waters”, care va fi lansat spre finalul anului.

Fondată în 1998, trupa Alternosfera și-a schimbat componența, având în prezent numai doi dintre membrii fondatori, respectiv Marcel Bostan și Marin Nicoara. Piesa “Wamintirile”, care a cucerit posturile de radio și televiziune din România și Republica Moldova, se regăsește pe albumul de debut "Orașul 511" (2005). În 1997, Alternosfera a lansat "Visători cu plumb în ochi sau ultima scrisoare pentru femeia nordică" și a pus punct perioadei romantismului liric în creația sa. Piesele „Aruncă-mi”, „Două Eve”, „Muta” incluse pe albumul „Virgula” (2012) au fost difuzate în heavy rotation la posturile de radio din România.

Marcel Bostan - Trupa ALTERNOSFERA la Zilele Prieteniei in Piata Constitutiei pe 29 iunie 2013

Marcel Bostan - Trupa ALTERNOSFERA la Zilele Prieteniei in Piata Constitutiei pe 29 iunie 2013

Vezi galeria foto ALTERNOSFERA la Zilele Prieteniei București

În primăvara lui 2013, Alternosfera a lansat un nou material discografic, „Epizodia”, promovat prin intermediul unui turneu prin 11 orașe din România, care a adunat peste 10.000 de spectatori. Avântul lor creativ va culmina la sfârșitul anului cu finalizarea încă unui album de studio.

Sâmbătă, 10 august, OCS și Coma vor concerta la ARTMania în Piața Mică

Sâmbătă, 10 august, Piața Mică din Sibiu va găzdui concertele a două dintre cele mai îndrăgite trupe de rock-alternativ din România: OCS și Coma. La începuturile anilor 2000, videoclipurile lor pline de originalitate și non-conformism au invadat posturile de televiziune de profil muzical, iar piesele lor s-au dovedit molipsitoare pentru un segment de public deschis și lipsit de prejudecăți, din ce în ce mai numeros.

Coma, prima invitată să urce sâmbătă pe scena din Piața Mică, pregătește în premieră pentru Sibiu, un set acustic. Înființată în București în 2000, trupa se face remarcată rapid datorită aparițiilor live și clipurilor pline de dinamism. La un an de la formare, Coma lansa primul său album „Somn”, la A&A Records, iar în 2002 era nominalizată la Best Alternative Band la Gala Premiilor Industriei Muzicale Românești. “Nerostitele” (2006), produs 100% independent, impresionează prin complexitatea instrumentală, calitatea mixajelor, abordând vechiul sound Coma cu un aer mult mai matur.

Primul album unplugged “Coma light”, lansat în 2008, a fost promovat printr-o serie de concerte prin țară și Republica Moldova. Materialul combină piese mai vechi reorchestrate și reinterpretate, piese care includ contribuția părților lui DJ Hefe chiar dacă sunt acustice, păstrându-și forța.

Videoclip oficial: Coma - Vezi

Apariția OCS (Omul cu Șobolani) a îmbogățit scena muzicii alternative românești cu o trupă care avea să devină emblema unei generații nonconformiste. Înființată în 1997 în Constanța, la inițiativa vocalului Dan Amariei și a lui Adrian Albu (a.k.a. Koks), trupa poartă numele celebrei lucrări omonime al cărei autor este Sigmund Freud.

În 15 ani de activitate, piesele lor n-au lipsit din playlist-urile și top-urile revistelor de specialitate, a posturilor de radio și a televiziunilor. Sigur nu v-au scăpat clipurile pieselor „Cine E De Vina” sau „Nu încerca așa ceva acasă” și v-ați trezit de multe ori fredonând versurile unor compoziții precum „Copilul Rebel”, „(Dez)Orientat” sau „Odă (În Piața Romană)”.

Omul cu Șobolani - OCS la BESTFEST 2013 pe 5 iulie

Omul cu Șobolani - OCS la BESTFEST 2013 pe 5 iulie

Vezi galeria foto OCS la B'Estfest 2013

Vara aceasta membrii OCS s-au decis să onoreze invitațiile marilor festivaluri, dar să-și petreacă restul timpului în studio pentru a finaliza înregistrările noului album intitulat ”Marea Căutare”, album care va fi lansat în toamnă, în luna octombrie.
Vespera și Dark Fusion vin să completeze lista de concerte cu două live-uri găzduite de clubul Bohemian Flow, dând startul afterparty-urilor de vineri și sâmbătă, 9 - 10 august. Trupa clujeană Vespera a luat ființă în anul 2005 când Dorin Panduru și Vlad Popovici au pus bazele unui proiect muzical power-goth and doom. Sfârșitul lui 2007 înseamnă pentru Vespera o transformare conceptuală și muzicală, un nou sound și o nouă imagine. Primul lor album „Desert of the real” (2011) îmbină o mare varietate de stiluri muzicale de la industrial, electro și hardcore, la oriental și metal. În 2012, Vespera a câștigat Posada Rock Festival, calificându-se pentru finala GBOB România în noua formulă cu Dorin Panduru (chitară și voce), Vlad Popovici (bas), Andrei Calbajos (clape, synth, samples), Răzvan Moca (tobe) și Dudu Isabel, în postura de solist.

Dark Fusion propune un metal old school asezonat cu multe elemente din noul val, stilul trupei fiind o combinație de thrash cu multe elemente industrial, hardcore și melodic, groovy pe alocuri. Primul lor material discografic "InFusion" a ieșit pe piața muzicală în septembrie 2012, albumul fiind promovat prin concerte în România și Ungaria. Dark Fusion lucrează în prezent la finalizarea înregistrărilor pentru maxi-single-ul "Dark City", a cărui lansare ar trebui să aiba loc în luna noiembrie a acestui an și lucrează la realizarea celui de-al doilea album de studio care va ieși la lumină în 2014.

Intrarea este liberă la evenimentele din Piața Mică și din cluburile partenere Festivalului ARTmania Sibiu 2013. În 2013, Festivalul ARTmania are loc în perioada 5-11 august oferind publicului său concerte și evenimente alternative.

Concerte & turnee

Află ce artiști vor cânta în cadrul seriei de concerte imersive UNUSUAL de la MINA Museum

Între 16 ianuarie și 27 martie, MINA Museum va găzdui câteva evenimente audiovizuale ce îmbină muzica, tehnologia și arta. Intitulată UNUSUAL, seria de concerte imersive va debuta cu un show marca Robin and the Backstabbers. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Robin and the Backstabbers în concertul About Us de la Arenele Romane pe 21 septembrie 2018 │ FOTO: Alexandru Drăgoi / InfoMusic.ro

UNUSUAL își propune să redefinească modul în care percepem muzica live în cadrul unor spectacole vizuale cu proiecții 360. Acest demers este un dialog între muzicieni români ai scenei alternative și artiști vizuali digitali, o experiență multisenzorială ce va avea loc în spațiul imersiv de la MINA.

UNUSUAL oferă publicului ocazia de a se conecta profund cu muzica și arta prin proiecții animate pe pereți de șase metri înălțime. Este un performance creat de artiști, ingineri de sunet, producători muzicali și experți în noile media. Rezultatul? O atmosferă unică și captivantă ce va învălui publicul în lumini și peisaje sonore dinamice și coregrafiate.

Robin and the Backstabbers - primul concert din seria UNUSUAL

Primul concert va avea loc pe 16 ianuarie 2025, de la ora 20:00, și va fi susținut de Robin and the Backstabbers, una dintre cele mai de succes trupe alternative. Biletele pot fi achiziționate online, la prețul de 100 de lei. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.

Robin and the Backstabbers este o formație românească de rock alternativ, fondată în 2010 de Andrei Robin Proca. Trupa se autodefinește prin stilul său unic de "pop melodramatic," un amestec captivant de versuri poetice și instrumentație diversificată. Sunt cunoscuți pentru prezența lor live intensă, cu apariții la festivaluri mari din România, precum Electric Castle și Summer Well.

Program complet UNUSUAL la MINA Museum

Următoarele concerte aduc în prim-plan trupe și artiști care vor transforma fiecare seară într-o experiență memorabilă:

  • HVNDS - 6 februarie
  • Omul cu Șobolani - 20 februarie
  • EMAA - 7 martie
  • Dora Gaitanovici - 27 martie
Citește în continuare

Albume noi

Noul album Alternosfera se numește "Steaguri fără culori"; Află detalii

Alternosfera a dezvăluit titlul, conceptul și coperta noului album. Cel de-al 7-lea material de studio al formației se numește "Steaguri fără culori" și va beneficia de un concert de lansare atât la Chișinău, cât și în București.

Publicat

pe

│ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Alternosfera a hotărât să împărtășească astăzi, 6 decembrie, detalii privind noul album. Intitulat "Steaguri fără culori", discul atinge subiecte precum propaganda și manipularea.

"Inițial, ne doream să facem public numele noului album de ziua trupei, pe 13 decembrie, dar am simțit nevoia unui nou "statement".

Vă prezentăm astăzi numele și conceptul celui mai nou album, care este o reflecție profundă asupra efectelor propagandei și manipulării.

"Steaguri fără culori" este numele celui de-al șaptelea album Alternosfera și aduce în prim plan modul în care manipularea, propaganda, minciuna și teama se îmbină, iar rezultatul este o puternică lovitură dată adevărului, care ajunge să se piardă asemenea culorilor dintr-un steag spălat", scrie Alternosfera într-o postare pe Facebook.

Formația a împărtășit publicului și coperta noului album.

Alternosfera - "Steaguri fără culori" (artwork)

Alternosfera - "Steaguri fără culori" (artwork) │ FOTO: Artwork

Evenimentul de lansare al noului disc este programat pentru 8 februarie 2025, la Chișinău Arena, în Chișinău. Turneul de lansare va continua în România, trupa având stabilite următoarele date:

  • București, 21 februarie 2025;
  • Brașov, 28 martie 2025;
  • Cluj-Napoca, 29 martie 2025;
  • Timișoara, 4 aprilie 2025.

Biletele pentru concertele Alternosfera pot fi cumpărate exclusiv de pe site-ul formației.

Prestaţia artistică, show-urile mereu explozive, energia debordantă şi numărul extrem de mare de fani prezenţi la concerte au făcut ca Alternosfera să devină un etalon pentru zona de rock şi alternative din România și Republica Moldova.

De-a lungul timpului, trupa a susţinut sute de concerte, lansând până în prezent 6 albume și un EP, printre cele mai cunoscute hituri numărându-se "Orașul 511", "Wamintirile", "Ploile nu vin", "Flori de mai", "Închisoarea albă", "Haosoleum", "Epizodia".

Citește în continuare

Concerte & turnee

ARTmania Festival 2024: program și reguli de acces

La ARTmania Festival 2024, care se desfășoară între 26 și 28 iulie, fanii le vor putea asculta în Piața Mare din vechea cetate a Sibiului pe unele dintre cele mai apreciate trupe ale scenei internaționale și locale. Te invităm să afli programul evenimentului, regulile de acces și alte informații utile.

Publicat

pe

ARTmania Festival 2024
ARTmania Festival 2024 │ FOTO: ARTmania Festival

Vineri, 26 iulie 2024, începând cu ora 16:30, se deschid porțile celei de-a 17-a ediții a festivalului ARTmania, ce aduce fanilor muzicii și artelor 3 zile de concerte, 14 trupe internaționale și din România și o serie de evenimente culturale, de activări creative și de premii.

Participanții ARTmania Festival 2024 vor putea asculta live trupe precum Borknagar (NO), Korn (SUA), Igorrr (FR), Spiritbox (SUA), Satyricon (NO), The Flower Kings (SE), Lavina (SRB), Alpha Q (RO), Awake the Demons (RO) și TAINE (RO).

Cea de-a treia zi de festival care stă sub semnul "ARTmania in Context" și care va reuni muzica și colaborările interdisciplinare. Astfel, pe scena Casei Altemberger - Muzeul de Istorie vor urca Alternosfera (MD), REVOLTER (RO), Denorm (MD) și SPD (MD).

Program ARTmania Festival 2024

Vineri, 26 iulie

Main Stage

  • 19:00 - 20:00 - The Flower Kings
  • 20:45 - 21:55 - Igorrr
  • 22:40 - 23:55 - Satyricon

Voice of People

  • 20:05- 20:40 - Alpha Q
  • 22:00 - 22:35 - Lavina

Sâmbătă, 27 iulie

Main Stage

  • 19:00 - 20:00 - Borknagar
  • 20:50 - 22:50 - Spiritbox
  • 22.25 - 23:55 - Korn

Voice of People

  • 17:25 - 17:55 - Awake The Demons
  • 20:00 - 20:45 - Taine

Duminică, 28 iulie

Casa Altemberger - Muzeul de Istorie

  • 18:00 - Open Doors
  • 18:40 - 19:20 - SPD
  • 19:40 - 20:20 - Denorm
  • 20:40 - 21:20 - Revolter
  • 21:40 - 23:00 - Alternosfera Unplugged

Reguli de acces ARTmania Festival 2024

Accesul publicului în perimetrul festivalului va putea fi făcut în Piața Mare în zilele de vineri și sâmbătă (26 – 27 iulie 2024), în intervalul orar 16:30 - 00:00. Maratonul concertelor de pe cele două scene din Piața Mare va începe în vineri, 26 iulie, de la ora 19:00 și sâmbătă, 27 iulie, de la ora 17:25.

Ziua a treia de festival (duminică, 28 iulie) stă sub semnul "ARTmania in Context" și va aduce în fața posesorilor de abonamente de 3 zile, pe scena Casei Altemberger, muzică și colaborări culturale interdisciplinare. Astfel, la Casa Altemberger - Muzeul de Istorie, vor concerta Alternosfera (MD), REVOLTER (RO), Denorm (MD) și SPD (MD), accesul fiind deschis festivalierilor cu abonament de 3 zile, începând cu ora 18:00.

Pentru a intra în spațiul special amenajat pentru festival, publicul trebuie să prezinte la unul dintre punctele de preschimbare brățări (punctele ARTmania Ticket Swap) un bilet, un abonament sau o invitație valabilă care poate fi folosită de o singură persoană, o singură dată. Acestea vor fi preschimbate într-o brățară RFID de festival în baza căreia se va putea face accesul în perimetrul festivalului și se va putea plăti pentru produsele disponibile în interiorul festivalului (cu excepția zonei Cărturești, unde plata se poate face în numerar sau cu cardul).

Brățara de acces permite intrarea în zona de festival și doar în zona de concerte și la evenimentele conexe ARTmania Festival, în funcție de regimul biletului de zi sau al tipului de abonament asociat brățării.

Punctele ARTmania Ticket Swap (locuri semnalizate coresponzător), vor fi deschise:

  • Joi, 25 iulie, între 15:00 - 21:00
  • Vineri și Sâmbătă (26 și 27 iulie), între 12:00 - 00:00

Ținând cont de foarte gradul ridicat de participare la ediția din acest an, participanții la ARTmania Festival 2024 sunt încurajați să vină cât mai devreme în avans (începând cu joi, 25 iulie) pentru a-și preshimba biletul/ abonamentul/ invitația în brățară, indiferent de regimul biletului/ abonamentul/ invitației avute.

Purtarea brățării RFID este obligatorie pe toată durata festivalului, iar aceasta va fi verificată, atât la intrarea în festival, cât și în interiorul acestuia. Ruperea, deteriorarea sau pierderea brățării anulează dreptul de participare și accesul posesorului în festival. Pentru a reintra va fi nevoie de achiziționarea unui nou bilet și preschimbarea acestuia într-o nouă brățară. Brățările nu sunt transmisibile către o altă persoană și permit accesul doar în zonele marcate corespunzător.

Participanții la ARTmania Festival sunt obligați să se supună controlului corporal sumar și să permită controlul bagajelor. Participanții trebuie să dețină asupra lor un act de identitate valid pentru a face dovada vârstei legale.

Organizatorii își rezervă dreptul de a interzice accesul persoanelor violente, aflate într-o stare avansată de ebrietate sau a participanților sub 16 ani neînsoțiți de un adult. De asemenea, organizatorii își rezervă dreptul de a nu permite accesul în festival celor care refuză controlul de securitate sau persoanelor care sunt suspecte de punerea în pericol a celorlalți participanți sau a bunei desfășurări a festivalului.

Acces copii

  • Copiii cu vârste de până la 12 ani împliniți care au fost pre-înregistrați de un părinte/ tutore legal (termenul de înscriere extins a fost 17 iulie 2024) au acces gratuit în perimetrul festivalului dacă sunt însoțiți de un părinte/ tutore legal cu un bilet/ abonament valid, un act doveditor al vârstei copilului.
  • Este recomandată purtarea căștilor de protecție sau a dopurilor de urechi pentru copiii sub 10 ani.
  • Organizatorii nu încurajează prezența copiilor foarte mici la astfel de evenimente, unde limita de decibeli ar putea crea efecte negative asupra auzului copiilor, motiv pentru care este interzis accesul cu cărucioare pentru copii. Excepție fac doar cărucioarele pentru persoane cu dizabilități.
  • Accesul tinerilor participanți cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani se realizează în baza unui bilet valid și este permis doar dacă sunt însoțiți de o persoană adultă cu un bilet/ abonament valid și cu acordul parental (declarația pentru minori) completat și semnat de către un părinte/ tutore legal. Acordul parental poate fi descărcat de pe website-ul festivalului.
  • Părinții sau însoțitorii sunt responsabili pentru siguranța copiilor, organizatorii nefiind responsabili pentru eventualele incidente.
  • Doar persoanele de peste 18 ani au dreptul să achiziționeze alcool, de aceea este obligatoriu ca participanții să prezinte, la cerere, un act de identitate valid.

Este INTERZIS accesul cu:

Este interzis accesul cu orice obiecte contondente sau care pot fi considerate periculoase, arme albe, orice fel de recipiente de sticlă (inclusiv sticle de parfum sau de cremă) sau metal, spray-uri (inclusiv spray-uri pentru autoapărare), bidoane de plastic, cutii de conserve, cutii de băutură, scaune, normale sau pliabile, banner-e susținute de bețe, lasere, lampioane chinezești, cărucioare, skateboard-uri, trotinete, biciclete, motociclete etc., umbrele/ umbrele pliabile (recomandăm utilizarea pelerinelor de ploaie) și orice fel de substanțe interzise prin lege. Accesul cu medicamente este permis doar în baza rețetei medicale aferente.

De asemenea, este interzis accesul cu substanțe ilegale sau alte materiale care pot fi considerate periculoase pentru buna desfășurare a evenimentului sau care pot pune în pericol buna stare a participanților.

Este interzis accesul cu bagaje de mari dimensiuni, ghiozdane sau rucsacuri voluminoase. Dimensiunile acceptate pentru bagaje sunt 50 cm (lungime) x 30 cm (înălțime) x 20 cm (lățime).

Accesul cu animale de companie nu este permis în perimetrul festivalului.

Este interzis accesul cu mâncare și băutură în zona de festival. ARTmania Festival va pune la dispoziția participanților o zonă de food special amenajată, care va funcționa pe întreaga durată a evenimentului. Cei sosiți în Piața Mare din Sibiu se vor putea bucura de spații dedicate preparatelor culinare și băuturilor.

Informații pentru pasionații de fotografie

  • Este permis accesul cu aparate de fotografiat de orice fel, inclusiv DSLR profesional.
  • Accesul persoanelor care au aparate foto DSLR se va face doar prin intrarea în festival dinspre Nicolae Bălcescu (prin poarta dinspre Nicolae Bălcescu).
  • Va rămâne interzis accesul cu orice fel de trepiede, blițuri detașabile, aparate de filmat și alte accesorii, în special de dimensiuni mari. Intrarea cu obiecte de valoare în incinta festivalului sau lăsarea lor în grija altor persoane rămâne în răspunderea exclusivă a proprietarului.
  • Fotografierea este permisă numai fără bliț și fără a deranja bunul mers al evenimentului sau spectatorii prezenți la festival.

Plata rapidă și simplă direct cu brățara de festival

Festivalierii se vor putea bucura de serviciile și produsele din cadrul festivalului prin plăți făcute direct cu brățara RFID de festival, parte a unui sistem de plată confortabil, cashless, pe care o vor folosi și pentru accesul în perimetrul festivalului și în locațiile partenere.

Brățările RFID, pe baza cărora se va face și accesul în perimetrul festivalului ARTmania 2024 din Piața Mare sau în perimetrul locațiilor partenere anunțate (cum este cazul Casei Altemberger - Muzeul de Istorie), vor fi oferite fiecărui participant la punctele ARTmania de preschimbare a brățărilor (numite puncte "Ticket Swap ARTmania") în baza abonamentului sau a biletului achiziționat pentru ediția din acest an.

Încărcarea brățării RFID poate fi făcută, cu numerar sau cu card bancar, la punctele de încărcare semnalizate în acest sens (punctele "TOP-UP" din perimetrul festivalului).

În perimetrul festivalului ARTmania 2024 din Piața Mare vor fi amplasate 10 puncte de încărcare și reîncărcare a brățărilor RFID. Acestea vor funcționa, astfel:

  • Vineri, 26 iulie 2024 (1 punct TOP-UP): 13:00 – 02:00
  • Vineri, 26 iulie 2024 (9 puncte TOP-UP): 16:30 – 02:00
  • Sâmbătă, 27 iulie 2024 (1 punct TOP-UP): 13:00 – 02:00
  • Sâmbătă, 27 iulie 2024 (9 puncte TOP-UP): 16:30 – 02:00
  • Duminică, 28 iulie 2024 (1 punct TOP-UP) în Piața Mare doar pentru refund: 09:00 – 12:00

Pentru festivalierii cu abonamente de 3 zile, duminică, 28 iulie 2024, la Casa Altemberger - Muzeul de Istorie, parte din Muzeul Naţional Brukenthal, va funcționa 1 punct TOP-UP pentru încărcare și refund, între orele 18:00 - 00:00.

Verificare sold

Soldul disponibil poate fi verificat folosind cardul RFID (atașat brățării) la terminalele de citire existente la punctele de TOP-UP din festival sau la oricare dintre punctele de vânzare ale partenerilor prezenți în festival, care au instalate aceste terminale de citire (puncte de vânzare de mâncare și băutură, cortul oficial de merchandise).

Recuperare sold

Festivalierii își pot recupera soldul rămas pe brățara RFID doar în zilele de festival în care sunt concerte în Piața Mare (vineri - duminică) sau la Casa Altemberger - Muzeul de Istorie (duminică - pentru persoanele cu abonament de 3 zile) în intervalele orare mai sus menționate, de la punctele de încărcare.

După încheierea spectacolelor din Piața Mare, din fiecare zi de festival, punctele de TOP-UP nu vor mai putea accepta încărcare pe brățări, ci exclusiv restituiri de sume aflate pe acestea (refund).

Data finală pentru retragerea soldului existent pe brățara RFID, sume ce vor fi restituite în numerar:

  • la punctele de TOP-UP din Piața Mare: este 28 iulie 2024, ora 12:00,
  • la punctul de TOP-UP de la Casa Altemberger - Muzeul de Istorie pentru posesorii de abonamente de 3 zile: este 28 iulie 2024, ora 00:00, oră după care punctele TOP-UP din perimetrul festivalului se vor închide.

Pentru realizarea restituirii, persoana care o solicită trebuie să prezinte brățara RFID și să se asigure că aceasta nu prezintă urme de compromitere.

Citește în continuare

Trending