Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Black Sabbath a lansat o nouă piesă cu Ozzy Osbourne, "God Is Dead" - AUDIO

Lansarea noului album Black Sabbath este din ce în ce mai aproape, iar primul single a fost în sfârșit lansat. Acesta poartă numele "God Is Dead" iar discul, intitulat "13", va ieși pe piață în data de 11 iunie prin intermediul casei de discuri Vertigo Records.

Publicat

pe

Black Sabbath
Black Sabbath

Lansarea noului album Black Sabbath este din ce în ce mai aproape, iar primul single a fost în sfârșit lansat. Acesta poartă numele "God Is Dead" și poate fi ascultat pe InfoMusic mai jos. Intitulat "13", discul va ieși pe piață în data de 11 iunie prin intermediul casei de discuri Vertigo Records și este înregistrat în formula Tony Iommi – chitară, Ozzy Osbourne – voce și Geezer Butler la bass, în timp ce Brad Wilk de la Rage Against The Machine a înregistrat părțile de tobe. Bateristul Bill Ward nu a acceptat să revină alături de foștii săi colegi, nefiind de acord cu clauzele contractuale.

Black Sabbath

Black Sabbath

Pentru "13", Black Sabbath a înregistrat 15 melodii, din care doar 11 vor fi incluse pe album, restul urmând să apară pe diferite ediții limitate. Cei interesați pot opta pentru variantele CD, vinil, deluxe edition și box set.

Primul disc cu Ozzy la voce, după o pauză de 35 de ani, este produs de Rick Rubin, câștigător a 7 premii Grammy, cunoscut pentru colaborările sale cu trupe ca Metallica, AC/DC, Slayer, Slipknot, Red Hot Chili Peppers, Rage Against the Machine, System of a Down sau Linkin Park. Primii care vor putea asculta noile compoziții Black Sabbath sunt fanii din Noua Zeelandă, trupa începând pe 20 aprilie un turneu care va ajunge și prin Australia și Japonia. Începând cu luna noiembrie trupa va concerta și în Europa însă rămâne de văzut dacă va ajunge și la București.

Black Sabbath - "God Is Dead"

Tracklist "13":

Black Sabbath - 13

Black Sabbath - 13

  1. End Of The Beginning
  2. God Is Dead?
  3. Loner
  4. Zeitgeist
  5. Age Of Reason
  6. Live Forever
  7. Damaged Soul
  8. Dear Father
  9. Methademic
  10. Peace of Mind
  11. Pariah

 

La sfârșitul lunii noiembrie 2012 Black Sabbath a fost desemnată cea mai importantă trupă britanică de metal / hard rock a tuturor timpurilor. Titulatura a venit în urma unui vot realizat de cei de la BPI, organizația formată din sute de companii de muzică independente și 4 case de discuri mari din Regatul Unit. BPI acoperă în proporție de 90% industria muzicală din UK, iar la sondajul realizat recent au răspuns peste 3.600 de fani ai muzicii hard rock și metal. Cu un procent de 45% din totalul voturilor, Black Sabbath a ieșit pe locul întâi, fiind urmată în clasament de Iron Maiden și Led Zeppelin.

Comentează

Premii muzicale

Cher, Ozzy Osbourne, Foreigner vor fi introduși în Rock & Roll Hall of Fame 2024

Celebrul panteon muzical își mărește componența cu o nouă serie de artiști. Ozzy Osbourne, Dave Matthews Band, Cher, A Tribe Called Quest, Mary J. Blige, Peter Frampton, Foreigner și Kool & The Gang vor fi introduși în Rock & Roll Hall of Fame, în cadrul unei ceremonii ce va avea loc în Cleveland pe 19 octombrie.

Publicat

pe

Cher / Ozzy Osbourne
Cher / Ozzy Osbourne │ FOTO: capturi YouTube

În plus, Jimmy Buffett, MC5, Dionne Warwick și Norman Whitfield vor fi incluși în Rock & Roll Hall of Fame la categoria "Excelență muzicală".

Printre alți premianți ai galei din acest an se numără Alexis Korner, John Mayall și Big Mama Thornton, care vor fi onorați cu premiul "Influență muzicală", iar producătoarea de divertisment Suzanne de Passe va primi premiul "Ahmet Ertegun".

Candidații au fost desemnați de o comisie internațională de vot formată din peste 1.000 de artiști, istorici și membri ai industriei muzicale. Pentru a fi eligibil, prima înregistrare comercială a unui nominalizat trebuie să fi fost lansată cu cel puțin 25 de ani în urmă.

Ozzy Osbourne a fost introdus anterior în Rock & Roll Hall of Fame ca membru Black Sabbath (2006). Anul trecut, soția și managerul său, Sharon Osbourne, a muștruluit Hall of Fame pentru că nu l-a introdus pe Ozzy ca artist solo. A durat ceva timp și pentru Cher, artista devenind eligibilă încă din 1991.

Ceremonia de introducere în Rock & Roll Hall of Fame 2024 va avea loc la Rocket Mortgage Fieldhouse din Cleveland, Ohio, sâmbătă, 19 octombrie, și va fi transmisă în direct pe Disney+. Va fi disponibilă și pe Hulu după premieră și va primi o transmisiune specială difuzată pe ABC.

Citește în continuare

Trending