Aşa cum v-am anunţat deja într-un articol anterior, pe data de 28 martie 2013, începând cu ora 22.00, The Silver Church Club găzduieşte un eveniment special ce marchează aniversarea a 10 ani de activitate a uneia dintre cele mai apreciate formaţii din România: URMA.
URMA este una dintre puţinele trupe din România pentru care contează doar muzica. În decursul a 10 ani de carieră, trupa URMA există pentru plăcerea de a asculta şi a face muzică - muzică bună, muzică pură, autentică, creată fără compromisuri şi fără alt scop decât acela de a lăsa ceva în urmă. Aşa cum spune chiar numele trupei. De la o piesă înregistrată aproape în joacă s-a ajuns la deja trei albume lansate şi un al patrulea care urmează a fi dăruit publicului URMA cât de curând - fiecare album sunând altfel, dar fiind fiecare parte a unei poveşti.
Trupa va prezenta fanilor cel de-al patrulea album, "Lost End Found". Noul material discografic a fost înregistrat în studiourile ISV , avându-l ca inginer de sunet pe Alexandru Redeş, absolvent Alchemea College of Audio Engineering.
Masteringul a fost realizat în Anglia de către Neil Pickles, Director and Lecturer at Alchemea College of Audio Engineering, care a colaborat pe parcursul carierei sale cu artişti precum Groove Armada, Fun Lovin’ Criminals, Basement Jaxx sau A Perfect Circle.
Albumul conţine 11 piese, din care fac parte ''Terminus'' ,''All Wrong'' sau ''Cine Iubeşte şi Lasă'', urmând ca acesta să fie oferit publicului într-un format construit integral sub deviza ''fara compromisuri'', respectiv un album fotografic de 120 de pagini ce conţine imagini inedite surprinse de fotograful formaţiei, Radu Dumitrescu.
Având ca bază de selecţie mai mult de 50.000 de fotografii, efectuate în cadrul repetiţiilor, şedintelor de studio, concertelor memorabile din The Silver Church, Ateneu sau Sala Palatului şi a concertelor susţinute în Budapesta, Freiburg, Londra, Paris sau Berlin, artwork-ul noului material este semnat de Cristian Ioan Gutău, responsabil de altfel pentru grafica întregii discografii URMA.
"Lost End Found" este construit în parteneriat cu Fundaţia Pro Patrimonio şi Ordinul Arhitecţilor din România, dorind să atragă atenţia asupra a 11 monumente de patrimoniu ce necesită intervenţie imediată, privind reabilitarea şi restaurarea lor.
Astfel, noul material atrage atenţia asupra unor urme arhitecturale de poveste, precum Palatul Cantacuzino, Sinagoga din Timişoara sau Cazinoul Constanţa, care necesita o reabilitare şi restaurare imediată, pentru a nu deveni urme pierdute iremediabil, precum Hala Matache sau Moara lui Assan.
Mai multe detalii despre acest inedit parteneriat, despre intenţiile noului album şi modul său unic de prezentare, vor fi dezvăluite publicului în cadrul evenimentului aniversar din 28 martie 2013.
Declaraţie Mani Gutău, solistul trupei Urma:
"In martie 2009, Urma era o urma frumoasă, pierdută în amintiri, majoritatea plăcute, unele mai puţin, un soi de ruină nobilă, unde cândva au locuit oameni frumoşi. Pe parcursul celor aproape trei ani de absenţă din viaţa muzicală m-am întrebat şi am fost întrebat deseori dacă aceasta urmă poate şi merită să fie pretuiţă, protejată, restaurată.
Trei ani în care m-am plimbat deseori pe lângă Ateneul Roman sau Sala Palatului şi m-am întrebat firesc cum ar fi fost dacă nu aş fi fost martorul unor evenimente nefireşti.
Trei ani de zile în care din când în când aruncam o privire nostalgică unei urme frumoase, aflate în paraginî.
Trei ani de zile în care deseori am trecut pe lângă Hala Matache, gândindu-mă la Maria Tănase şi la o poveste frumoasă, pierdută în uitare.Eforturile de restaurare şi reabilitare începute în martie 2009, sub egida acestei călătorii muzicale, şi nu numai, intitulată ''Lost End Found'' sunt într-un fel consecinţele imediate ale tuturor gândurilor nespuse, ale cuvintelor şi starilor care trebuiau să se întâmple, aşa cum le-a fost scris, de la bun început, din primăvara anului 2003.
N-am consolidat doar o fundaţie, alături de Dominic Csergo şi Sorin Erhan, dimpotrivă, am invitat arhitecţi de seamă, nobili, precum Jimmy Czerkesz, Luis Palomino, Ati Panaitescu, Sebastian Burneci, Catrinel Bejenariu sau Marius Gagiu, al caror talent şi efort entuziast au constituit combustibilul necesar unei călătorii muzicale de poveste.Nu e totul pierdut uitarii.
Gânditi-vă pentru un moment la Casa Mincu din Bucureşti sau Uzinele de Apă Suceava. Acordaţi-vă un moment de linişte, faceţi o vizita, sunt oameni frumoşi şi prietenoşi care vă aşteaptă să le treceţi pragul. Nu veţi remarca doar operaţiuni de restaurare, ci mai ales de reabilitare, de integrare a unei urme nobile într-un prezent la fel de nobil. Transformate cu grijă şi responsabilitate în unele din cele mai performante şi inovatoare spaţii publice din România, la un nivel tehnologic şi arhitectural fără cusur.
Privind în urmă, cred că a trebuit sa îl întâlnesc pe domnul arhitect Serban Sturdza, alături de colegii domniei sale, pentru a îmi confirma, încă o dată, că amintirile cele mai frumoase sunt cele care au viitor.''