Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Lady Gaga a primit premiul pentru pace The LennonOno – VIDEO DISCURS

Yoko Ono i-a înmânat lui Lady Gaga premiul pentru pace The LennonOno pentru promovarea egalității între oameni indiferent de sexualitate. În discursul de primire artista a susținut că pacea poate fi obținută prin compasiune și comunicare.

Publicat

pe

Lady Gaga și Yoko Ono
Lady Gaga și Yoko Ono

Lady Gaga a fost răsplătită cu premiul pentru pace The LennonOno pentru toate campaniile sale de promovare a egalității între oameni indiferent de sexualitate. Artista a fost extrem de fericită și a ținut un discurs cu adevărat emoționant și plin de dezvăluiri, pe care îl puteți urmări în video-ul de mai jos.

Lady Gaga și Yoko Ono

Lady Gaga și Yoko Ono

Evenimentul s-a desfășurat chiar de ziua de naștere a lui John Lennon și a fiului său Sean, iar premiul a fost înmânat chiar de Yoko Ono, care a rămas uimită de afirmațiile cântăreței.

Lady Gaga a mărturisit că este inspirată de Yoko Ono și că a locuit de la vârsta de 5 ani la doar câteva blocuri distanță față de Ono și Sean. În perioada studenției, Gaga a admirat de nenumărate ori memorialul lui John Lennon din Centrel Park, unde Ono aducea flori în fiecare zi. Artista își mai aduce aminte că un om al străzii a aranjat florile în semnul păcii, fapt ce a inspirat-o să-și facă un tatuaj cu acest semn.

„Astăzi, în fața lui Yoko, pe care o ador, respect și o consider una dintre cele mai iubitoare și înțelepte instrumente ale păcii, pe care îl cunosc acum ca prieten și mentor....Voi alege acest moment pentru a onora angajamentul pe care l-am făcut păcii când avea 14 ani și eram în strawberry fields cu familia mea”, a declarat artista.

Gaga a mai vorbit despre cât de important este să ai compasiune și că pentru pace nu trebuie să lupți neapărat cu cineva prin mijloace violente, politice sau religie. Pacea se obține dacă oamenii reușesc să facă lucruri simple, dacă reușesc să nu mai fie atât de porniți unii împotriva celorlalți și să aibă în schimb compasiune unii față de ceilalți. Artista a mai susținut că putem gândi că toți cei care locuim pe Pământ suntem vecini și trebuie să ne respectăm pentru că atât succesele, cât și insuccesele sunt responsabilitatea noastră, a tuturor oamenilor. Gaga amintește oamenilor că pacea trebuie exprimată în fiecare zi în relaționarea individuală dintre oameni.

„Aș vrea să mă adresez astăzi lumii ca vecina ta. Împărțim aceleași vise de pace, aceeași planetă, același potențial de a reuși. Deci vă transmit astăzi următorul mesaj: John și Yoko m-au învățat cu ceva timp în urmă că trebuie să mă exprim simplu, ca toată lumea să înțeleagă. Așa că lume respiră compasiune. Putem pune compasiunea deasupra tuturor lucrurilor? Putem fi îndeajuns de curajoși încât să luptăm pentru pace fără a lupta de fapt deloc? Comunicarea dintre vecini este modul prin care tot ceea ce simțim luptă în mod natural. Dar putem să învățăm să comunicăm ca oameni de la egal la egal și să găsim pace prin această comunicare plină de compasiune? De ce trăim doar după definiția dată de guvernele și instituțiilor din lume păcii și nu după propriile definiții. Cum rămâne cu pacea prin compasiune?...Puteți da păcii o șansă dacă respirați compasiune”, a susținut artista.

Gaga a vrut să sublinieze că legea naturii este mai puternică decât o lege dată de guvern, iar noi ca civilizație, dacă adoptăm o atitudine de compasiune între noi pacea va veni natural și astfel evoluăm ca umanitate. După compasiune, artista pune accentul pe comunicare.

„Când comunicarea dispare, apare războiul – între noi, asupra mediului și de fapt război asupra păcii....Vă provoc să fiți rebeli. Vă provoc să fiți îndeajuns de curajoși ca să fiți plini de compasiune într-o lume cinică. În zilele noastre războiul asupra păcii crește dar putem începe sfârșitul său. Cred că răspunsul este compasiunea”, a explicat Gaga.

La final, artista a ținut să prezinte un cadou pe care l-a adus pentru John (care ar fi împlinit 72 de ani) și unul pentru Sean care împarte aceeași zi de naștere cu tatăl său.

„Am adus sămânța unei flori de lotus și sămânța unei ramuri de măslin. Ambele simbolizează pacea și ambele cresc pe aceeși planetă pe care noi trăim. Sunt specii diferite de plante, dar dacă ar fi știut cum să vorbească una cu cealaltă sunt sigură ar fi fost prietene”, a încheiat Lady Gaga.

Lady Gaga a primit premiul pentru pace The LennonOno

Muzică și film

Lady Gaga și Joaquin Phoenix au cântat live la filmările pentru "Joker: Folie à Deux"

Au mai rămas doar câteva săptămâni până când "Joker: Folie à Deux" va ajunge în cinematografe. Filmul promite o incursiune sinceră și vulnerabilă în viața protagonistului Arthur Fleck (Joker), abordare adoptată și de Lady Gaga și Joaquin Pheonix. Ei nu s-au temut să-și arate abilitățile vocale live, în timpul filmărilor. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Trailer nou "Joker: Folie a Deux"
Trailer nou "Joker: Folie a Deux" │ FOTO: captură YouTube / Warner Bros. Pictures

Actorii principali din "Joker: Folie à Deux" s-au preocupat în primul rând să livreze interpretări care să pară sincere și autentice, inclusiv când a fost vorba de momente muzicale elaborate. Așa cum s-a dezvăluit anterior, muzica joacă un rol important în noul film "Joker" și completează metaforic povestea personajului.

În loc să facă playback, Lady Gaga și Joaquin Phoenix au cântat totul live, acompaniați de un pianist care se afla în afara razei camerei de filmat. În etapa de editare și post-producție, aceste interpretări au fost îmbinate într-un număr perfect, iar actorii au reînregistrat ulterior părți ale melodiilor.

"A fost important pentru mine să nu interpretăm niciodată melodiile așa cum o facem de obicei într-un musical. Nu am vrut vibrato și note perfecte", a declarat Joaquin Phoenix într-un material pentru Variety.

Phoenix și Gaga și-au lăsat emoțiile să îi ghideze și au încercat să "trăiască" fiecare partitură muzicală. Filmul nu este un musical clasic - doar personajele lui Phoenix și Gaga cântă și dansează și multe dintre performanțele lor muzicală există doar în mințile lor tulburi.

Regizorul Todd Phillips a văzut muzica ca un dialog între cei doi protagoniști. Arthur aka Joker nu are cuvintele să-și verbalizeze gândurile așa că preferă să le cânte. Soundtrack-ul peliculei include, printre altele, cover-uri ale unor cântece precum "Get Happy", "That's Entertainment" și "For Once in My Life".

"Joker: Folie à Deux" va avea premiera mondială la Festivalul de Film de la Veneția din această toamnă, înainte de a ajunge în cinematografe pe 4 octombrie.

Citește în continuare

Industria muzicala

VIDEO: Celine Dion și Lady Gaga în recital la Jocurile Olimpice 2024

Celine Dion și Lady Gaga au fost artistele care au cucerit audiența cu interpretări muzicale desfășurate în cadrul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris.

Publicat

pe

Celine Dion și Lady Gaga la Jocurile Olimpice de la Paris 2024
Celine Dion și Lady Gaga la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 │ FOTO: captură YouTube

Zvonurile conform cărora Lady Gaga și Celine Dion au fost invitate să cânte la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris s-au adeverit. Artistele au livrat două momente muzicale memorabile, în special Celine Dion, care a revenit pentru prima oară pe scenă de la diagnosticul de Moersch - Woltman sau sindromul omului înțepenit.

Cântăreața de 56 de ani a interpretat la înălțime, pe turnul Eiffel, piesa "L'hymne à l'amour". A fost într-adevăr un imn al iubirii. Al iubirii pentru sport, pentru muzică, pentru oamenii de pretutindeni care au fost martorii unei reveniri spectaculoase și emoționante.

Lady Gaga a pregătit un mini spectacol pe malul Senei, având ca fundal melodia "Mon Truc en Plumes". Artista a îmbinat elemente de jazz și cabaret cu coregrafii dinamice și costumații maiestoase. A reușit să încapsuleze atmosfera petrecerilor anilor '20 și să demonstreze încă o dată că este artistă, cântăreață, dansatoare, pianistă și actriță.

VIDEO: Celine Dion - "L'hymne à l'amour"

VIDEO: Lady Gaga - "Mon Truc en Plumes"

Citește în continuare

Muzică și film

Urmărește trailerul pentru filmul-concert "Chromatica Ball" (Lady Gaga) - VIDEO

Lady Gaga le prezintă fanilor din întreaga lume show-ul "Gaga Chromatica Ball", o compilație a momentelor muzicale din turneul cu același nume, desfășurat în 2022. Filmul-concert va fi disponibil pe HBO și HBO Max începând cu 25 mai.

Publicat

pe

Trailer "Gaga Chromatica Ball"
Trailer "Gaga Chromatica Ball" │ FOTO: captură YouTube / HBO

"Gaga Chromatica Ball" prezintă muzica emblematică a artistei, precum și coregrafii pline de energie și costume care mai de care mai spectaculoase. Interpretări live ale unor melodii ca "Stupid Love", "Bad Romance", "Just Dance", "Poker Face", "Shallow" sau "Rain on Me" vor cuceri telespectatorii.

"Gaga Chromatica Ball" se concentrează pe concertul susținut de Gaga pe stadionul Dodger din Los Angeles, în fața a 52.000 de oameni. Filmul-concert va fi difuzat pe 25 mai pe HBO, la ora 03:00 (ora României), și disponibil pe platforma HBO Max.

"Acest film prezintă o perioadă de o creativitate imensă... costumele, dansul, muzica. Revederea turneului mă lasă fără cuvinte. Ați venit cu toții pentru muzică și artă într-un număr mare, cu un entuziasm și o libertate pe care nu le voi uita niciodată.", a transmis Lady Gaga.

În altă ordine de idei, artista de 38 de ani pregătește o nouă serie de show-uri "Jazz & Piano" în Las Vegas. Cele opt concerte se vor desfășura în perioada 19 iunie - 6 iulie.

Pe lângă muzică, Lady Gaga se va implica și în cariera actoricească. Ea va porni în turneul de presă pentru "Joker: Folie à Deux", cea de-a doua parte a poveștii lui Arthur Fleck aka Joker, unde o interpretează pe Harley Quinn.

TRAILER "Gaga Chromatica Ball":

Citește în continuare

Trending