Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Fred Durst nu mai crede în Limp Bizkit

Dacă la începutul lunii mai Fred Durst a dezvăluit că formația lucrează la 2 proiecte de când a semnat cu casa de discuri Cash Money, acum solistul spune că Limp Bizkit a reprezentat o perioadă care s-a încheiat.

Publicat

pe

Limp Bizkit
Limp Bizkit

Este Limp Bizkit un capitol încheiat sau nu? Se pare că nici membrii formației nu sunt siguri de răspuns. Dacă la începutul lunii mai Fred Durst a dezvăluit că formația lucrează la 2 proiecte de când a semnat cu casa de discuri Cash Money, acum solistul spune că Limp Bizkit a reprezentat o perioadă care s-a încheiat.

Limp Bizkit

Limp Bizkit

Membrii formației sunt conștienți că nu se mai bucură de aceeași popularitate ca în anii 2000, motiv pentru care preferă să stea în studio, să pregătească noul album Stampede Of The Disco Elephants decât să susțină concerte, în special în America.

Potrivit Metal Injection, Fred Durst a declarat că nu concertează în Statele Unite întrucât lucrurile s-au schimbat foarte mult, iar America este condusă de vânzările de albume, fiind „căminul corporațiilor”.

„Să spunem că în 2000 erau 35 de milioane de oameni care erau conectați cu această trupă. 12 ani mai târziu o mare parte din aceștia a mers mai departe și a trecut peste momentul Limp Bizkit. Trupa fost un moment timp care s-a încheiat”, precizează Fred Durst.

Dacă Fred Durst, vocea formației nu mai crede că Limp Bizkit poate ajunge la fani, apar niște semne de întrebare priviind viitorul trupei.

Industria muzicala

Limp Bizkit și Fred Durst dau în judecată Universal Music

Limp Bizkit și solistul Fred Durst au intentat un proces împotriva Universal Music. Muzicienii cer despăgubiri de peste 200 de milioane de dolari, susținând că până de curând trupa nu a primit bani din drepturi de autor.

Publicat

pe

Limp Bizkit la Electric Castle 2019 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Procesul a fost intentat marți, 8 octombrie, iar avocații lui Fred Durst acuză Universal Music de crearea unui sistem "fraudulos" din cauza căruia "posibil sute de alți artiști" nu au beneficiat de drepturile de autor cuvenite vreme de ani de zile.

"Eșecul Universul Music Group de a emite declarații de redevențe, în special în perioada 1997 - 2004 – apogeul faimei trupei și perioada în care au înregistrat vânzări record – sugerează că UMG a ascuns în mod intenționat valoarea reală a vânzărilor, și, prin urmare, redevențe, ce revin trupei Limp Bizkit, totul pentru a păstra în mod nedrept acel profit pentru sine", se arată în proces.

Potrivit Billboard, pe lângă redevențele neplătite, procesul urmărește să anuleze contractul de înregistrare al trupei și să restituie formației drepturile de autor asupra muzicii sale. De asemenea, Fred Durst solicită despăgubiri pentru încălcarea drepturilor de autor.

"Având în vedere sumele mari de bani colectate de UMG din vânzările de albume ale trupei Limp Bizkit și Flawless Records de-a lungul anilor, UMG este răspunzătoare pentru încălcarea drepturilor de autor în valoare de zeci de milioane de dolari, dacă nu mai mult", se mai arată în proces.

Estimarea despăgubirilor ajunge la 200 de milioane de dolari, sumă pe care Limp Bizkit și Fred Durst se așteaptă să o primească de la Universal Music.

"Reclamanții susțin că sumele datorate de UMG în urma rezilierii acestor acorduri vor depăși cu ușurință 200 de milioane de dolari."

Limp Bizkit a încheiat recent prima parte a turneului "Loserville", dar va relua concertele în 2025. Ei se vor alătura trupei Metallica, în cadrul M72 World Tour.

Citește în continuare

Trending