Clubul Jukebox Venue va găzdui pe 14 ianuarie 2012, de la ora 21:00, un concert-tribut Queen, susţinut de formaţia Marfar și de Bogdan Bradu, solistul trupei Phoenix.
Marfar este o trupă de cover-uri care interpretează melodiile într-un mod inedit şi plin de energie. Bogdan Bradu a concertat în Italia alături de voci celebre şi a semnat numeroase colaborări cu Opera Naţională din Bucureşti, Timişoara și Constanța. În prezent este solistul formaţiei Phoenix.
Sâmbătă seară este Flirt Party în care fiecare persoană va purta câte o brăţară de o anumită culoare: roşie fă paşi!, verde - sunt timid/ă, fă tu primul pas!, galben - poate da, poate nu...
Atmosfera în Jukebox Venue va fi întreţinută de muzica bună şi de băuturile la preţuri mici: sticla de Jack Daniel’s 75 lei, sticla de vodcă Finlandia 75 lei, bere Ciuc 4,5 lei şi shot-ul de tequila sau Jagermeister la 5 lei.
Preţul unui bilet este de 10 lei până în ora 22:00 şi de 15 lei după ora 22:00.
Queen lucrează la muzică nouă, după 30 de ani, conform lui Roger Taylor
Toboşarul trupei Queen, Roger Taylor a menţionat în premieră posibilitatea ca trupa să înregistreze muzică nouă, pentru prima dată după 30 de ani. Grupul nu a mai lansat un album nou din 1995, când apărea "Made in Heaven", la 4 ani de la moartea lui Freddie Mercury.
Roger Taylor a discutat cu fanii recent, în cadrul unui interviu ţinut de revista Uncut. Unul dintre fani a întrebat dacă vom mai auzi muzică nouă de la Queen vreodată, iar toboşarul a răspuns astfel:
"Ei bine, cred că am putea! Eu și Brian vorbeam zilele trecute și amândoi am spus că, dacă simțim că avem material bun, de ce nu? Încă putem cânta, încă putem interpreta. Așa că nu văd de ce nu."
În acest moment Queen mai are doar 2 dintre membrii originali ai trupei, Brian May la chitara şi Roger Taylor la tobe. Basistul John Deacon s-a retras în anii 1990. Cei doi membri activi au avut totuşi turnee şi concerte, iar între 2004 şi 2009 l-au avut la voce pe Paul Rodgers, de la trupa Free. S-a încercat şi crearea unui album cu acesta, "The Cosmos Rocks", dar nu a fost bine primit.
Ceea ce însuşi Taylor recunoştea într-un interviu din 2015. Aparent Paul avea prea mult blues şi soul infuzate în voce. DE atunci muzicienii au colaborat cu Adam Lambert în postura de solist, ceva mai bine primit de public. Totuşi nu am avut parte sid e material nou. Ci doar de o uşoară regândire a hitului "We Are the Champions", în versiunea pandemică "You Are the Champions".
Adam Lambert a preluat rolul de solist în anul 2011. Ultimul album Queen, cel cu numărul 15 a fost "Made în Heaven", lansat în 1995. Nu uităm şi de piesa găsită în arhive, nemaiauzita până atunci şi lansată în 2022, "Face It Alone", care includea vocea lui Freddie Mercury. Iar în 2023 May a dezvăluit că lucrase la nişte riff-uri noi pentru un album nou cu Lambert.
În ultimii ani, trupa Queen a continuat să fie activă, concertând alături de Adam Lambert ca solist principal. Cel mai important proiect al trupei este turneul "The Rhapsody Tour," care a început în 2019. În 2023, Queen a avut un turneu de succes în America de Nord, susținând concerte în orașe mari precum Los Angeles, New York și Toronto. Setlistul turneului include piese emblematice precum "We Will Rock You," "Radio Ga Ga" și "Bohemian Rhapsody," acompaniate de un spectacol impresionant cu efecte speciale și designuri de scenă inovatoare.
De asemenea, Queen + Adam Lambert au anunțat planuri pentru 2024, inclusiv un turneu în Japonia, unde vor avea cinci spectacole în februarie, în orașe precum Tokyo și Osaka. Brian May și Roger Taylor au sugerat că acesta ar putea fi ultimul lor turneu extins, dar și-au exprimat dorința de a continua să performeze live atât timp cât sunt capabili.
A murit Nicu Covaci, liderul trupei Phoenix; Artistul avea 77 de ani
Pe 2 august 2024 a murit Nicu Covaci, liderul și fondatorul trupei Phoenix. Artistul avea 77 de ani și s-a stins pe patul de spital, după ce a trecut printr-o operație pe creier în luna martie a lui 2024.
Concert Dan Andrei Aldea si Nicu Covaci la Hard Rock Cafe pe 28 octombrie 2016 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro
Nicu Covaci s-a născut în 1947 la Timișoara și a studiat încă din copilărie pianul. A fost compozitor, chitarist, pictor și grafician. Inițial a învățat să cânte la muzicuță, dar apoi a luat lecții de chitară. A urmat secția germană a școlii primare, secția română a școlii generale, apoi liceul de arte plastice și Institutul de Arte Plastice din Timișoara.
Cariera sa muzicală începea în 1961, când Nicu Covaci și Kamocsa Camo Bela, ambii elevi de școală generală, fondau o "trupă de chitare electrice". Se numea Sfinții și ulterior Phoenix. În 1965 intrau în Phoenix și Florin Bordeianu ("Moni"), Claudiu Rotaru, Ioan Ștefanovici ("Pilu") și Gunter Reininger ("Spitzi"). Tinerii cântau inițial coveruri după Beatles, Rolling Stones și alte nume vestice.
La îndrumarea criticului muzical Cornel Chiriac au înregistrat un album și lansau single-urile apreciate "Vremuri" și "Canarul". Începeau să vină și roadele talentului formației, Phoenix câștigând un premiu la un concurs pentru formații studențești în 1968, la Festivalul Național de Artă Studențească din Iași. Moni Bordeianu emigra în 1970, iar "Pilu" era înlocuit de Dorel Vintilă Zaharia.
Este apoi cooptat în trupă Mircea Baniciu, student la arhitectură, la acea vreme un cântăreț folk care însoțea formația în turnee. În 1971 părăseau trupa Zoli, Laurențiu și Cornel, dar sosea Joszef Kappl, alături de Costin Petrescu. În această formulă, trupa avea să capete un sunet rock-folk.
A urmat apoi poemul rock "Cei ce ne-au dat nume", prezentat la Opera din Timișoara pe 13 ianuarie 1972 și apoi apărea albumul "Negru Vodă", primul LP scos de o formație rock din România. În 1974 li se alătură la tobe Ovidiu Lipan Țăndărică.
Un moment cheie al vieții și carierei sale a fost fuga din țară, în 1977, alături de colegii de trupă, ascunși în boxe audio, într-un camion. Ulterior artistul se stabilea în Olanda, apoi Germania și în cele din urmă Spania.
Nicu Covaci a avut multiple divergențe cu foștii colegi de trupă, câștigând în instanță un proces cu privire la drepturile de autor. Piese precum "Mugur de fluier", "Fată verde" sau "Hei, tramvai" nu puteau fi cântate decât cu acordul său.
După emigrare, Covaci a continuat să activeze în domeniul muzical, atât în Germania, cât și în alte țări. A încercat să aducă trupa Phoenix pe scena internațională, deși succesul a fost limitat în comparație cu popularitatea lor din România.
Pe lângă cariera sa muzicală, Nicu Covaci a fost și un talentat pictor. A avut expoziții de artă în diverse locuri și și-a exprimat creativitatea și prin acest mediu. În anii '90, după căderea regimului comunist, Covaci a reunit trupa Phoenix pentru a susține concerte în România și în străinătate. Trupa a lansat și albume noi, continuând să fie activă pe scena muzicală. Nicu Covaci a scris și o autobiografie în care își povestește viața, experiențele și aventurile atât ca muzician, cât și ca om care a trăit în perioade de mari schimbări politice și sociale.