Urmărește-ne în Social Media

Clipul zilei

Noel Gallagher- The Death Of You And Me (videoclip)

Publicat

pe

Noel Gallagher's High Flying Birds
Noel Gallagher's High Flying Birds

Noel Gallagher a lansat videoclipul piesei "The Death Of You And Me", primul său single solo.

Piesa este extrasă de pe albumul "Noel Gallagher's High Flying Birds" ce va fi lansat oficial pe 17 octombrie 2011 via Sour Mash.

Discul a fost înregistrat anul trecut în Londra şi Los Angeles în colaborare cu producătorul Dave Sardy.

"The Death Of You And Me" are un sound relaxat în care se simt influenţe country.

Noel Gallagher a părăsit trupa Oasis în luna august 2009, după ce s-a certat iremediabil cu fratele său, Liam.

Noel Gallagher- The Death Of You And Me

Comentează

Concerte & turnee

Cât vor costa biletele la concertele de reunire Oasis din 2025?

Publicat

pe

Liam și Noel Gallagher
Liam și Noel Gallagher │ FOTO: captură YouTube

Dacă intrați pe marile site-uri de știri din domeniul muzical din UK în aceste zile, 6 din 10 știri vor fi despre reunirea Oasis. Mai nou, biletele sunt sold out pentru majoritatea concertelor, dar frații Gallagher nu se opun ideii de revânzare. Cât costă biletele aflați din rândurile de mai jos.

În primul rând, Oasis și-a anunțat reunirea la final de lună august, după îndelungi speculații pe această temă. Mii de fani și-au petrecut ziua de sâmbătă, 31 august, pe site-urile de vânzări de bilete, sperând să pună mâna pe bilete la cele 17 concerte. Ele au loc în Londra, Cardiff, Manchester, Edinburgh și Dublin și fac parte din turneul Oasis Live 25.

Stocul a fost epuizat în doar câteva ore, iar trupa a postat pe rețeaua de socializare X că nu mai sunt bilete la ora locală 19:00. Frenezia începuse de la 9 dimineața, iar sistemele arătau că peste 500.000 de oameni au accesat site-urile. Ticketmaster ar fi picat la un moment dat, deși acest lucru a fost negat de reprezentanții site-ului și au fost și acuzații că unele achiziții au fost făcute de boti.

Fanii au aflat și că Ticketmaster avea voie să vândă biletele la preț mai mare, prin sistemul de preț dinamic. Inițial, costau 150 de lire sterline, adică 887 de lei, dar din cauza cererii au ajuns să coste și triplu. După ce au ajuns sold out, biletele au început să apară și pe site-uri de resell, ca Viagogo și StubHub, dar acolo costau mii de lire sterline.

Oasis a avertizat că nu le acceptă pe acelea drept valabile, netolerând specula. Oasis are și un parteneriat cu platforma de resale Twickets, unde fanii pot cumpăra biletele nedorite la un preț standard. Odată cu reunirea, îi vom vedea pe frații Noel și Liam Gallagher cântând împreună pe aceeași scenă pentru prima dată din 2009 încoace. Și cofondatorul Oasis, Paul Arthurs (Bonehead), ar fi inclus în reunire.

Se zvonește chiar că vom primi și un nou album Oasis.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Oasis se reunește la festivalul Glastonbury 2025

Disputa dintre frații Liam și Noel Gallagher durează de mult timp, iar fanii Oasis așteaptă de mult momentul împăcării și reunirii trupei. Deși au existat câteva tentative eșuate, acum lucrurile par să fi intrat pe un făgaș favorabil.

Publicat

pe

Oasis în videoclipul piesei "Supersonic"
Oasis în videoclipul piesei "Supersonic" │ FOTO: captură YouTube / Oasis

Publicația britanică The Mirror relatează că cei doi frați s-au împăcat și vor urca din nou pe scenă împreună pentru prima dată din 2009. Ei vor fi cap de afiș la Glastonbury 2025, în formula reunită a trupei Oasis. În plus, Oasis va susține concerte și la Londra și Manchester. Informația a fost confirmată de surse din interior, iar Liam Gallagher a făcut o aluzie la reuniune la Leeds Festival pe 24 august 2024.

Liam a declarat:

„E foarte interesant, nu? E o situație foarte interesantă în care ne aflăm.” Apoi a interpretat piesa Oasis „Half the World Away”, în varianta originală fiind cântată de Noel. La un alt concert din 2024, la Sheffield, Liam i-a dedicat această piesă lui Noel. În iunie, Liam le spunea fanilor că Noel „se lasă greu.”

Zvonurile despre reuniune s-au intensificat recent, odată cu turneul „Definitely Maybe”, un turneu aniversar de 30 de ani pentru Oasis. Într-un interviu recent, Noel Gallagher a adoptat un ton mai conciliant față de fratele său.

Alte publicații din Marea Britanie scriu că stadionul Wembley a fost rezervat pentru 10 seri, pentru reuniunea Oasis, ceea ce ar depăși recordul de 8 concerte stabilit de Taylor Swift. Dacă setul de la Glastonbury se concretizează, acesta ar avea loc la 30 de ani de la lansarea legendarului album din 1995, „(What's The Story) Morning Glory?”.

Liam a răspuns și fanilor pe Twitter/X, spunând că „ne vom vedea la concerte”.

Oasis a fost o trupă britanică de rock alternativ, formată în Manchester în 1991, și a devenit una dintre cele mai influente formații din anii '90, fiind un pilon al mișcării Britpop. Oasis este cunoscută pentru hituri precum „Wonderwall”, „Don't Look Back in Anger” și „Champagne Supernova”. Albumul lor de referință, „(What's the Story) Morning Glory?”, a vândut milioane de exemplare la nivel mondial. Cu toate acestea, tensiunile dintre frați au dus la destrămarea trupei în 2009.

Citește în continuare

Albume noi

Oasis lansează o ediție aniversară a albumului "Definitely Maybe"

Fanii Oasis au motive de bucurie. Trupa a anunțat o ediție specială "Definitely Maybe", ce marchează aniversarea a 30 de ani a albumului. Ce conține în plus, dar și când se lansează, găsești în articol.

Publicat

pe

Oasis în videoclipul piesei "Supersonic"
Oasis în videoclipul piesei "Supersonic" │ FOTO: captură YouTube / Oasis

Împlinirea a 30 de ani de la debutul albumului "Definitely Maybe" i-a făcut pe frații Gallagher să îngroape securea războiului și să anunțe lansarea unei ediții deluxe. Reeditarea va cuprinde piese și înregistrări nemaiauzite până acum, și urmează să fie lansată pe 30 august prin Big Brother Recordings.

Va fi disponibilă ca o ediție limitată 4LP, un 2CD deluxe, casetă și vinil colorat. Edițiile exclusive de vinil colorat sunt de două feluri: bleu - inspirat de versurile piesei "Up In The Sky" și roz - având ca sursă de inspirație "Digsy’s Dinner".

"Definitely Maybe (30th Anniversary Deluxe Edition)" conține piese din sesiunea de înregistrare originală de la Monnow Valley Studios, împreună cu piese înregistrate la Sawmills Studios din Cornwall - mixate pentru prima dată de Noel Gallagher și Callum Marinho. Albumul include și o versiune demo nelansată a "Sad Song". Lansată inițial ca o piesă bonus, această "nouă" variantă prezintă vocea lui Liam Gallagher.

În plus, reeditarea se mândrește cu lucrări de artă nou-nouțe realizate de designerul Brian Cannon și de fotograful Michael Spencer Jones, care au colaborat cu Oasis pentru originalul "Definitely Maybe".

Definitely Maybe" a ajuns pe primul loc în Marea Britanie și a devenit albumul de debut cu cele mai rapide vânzări la acea vreme. A fost certificat de opt ori cu platină în Marea Britanie și s-a vândut în peste 6,1 milioane de exemplare la nivel global.

Tracklist "Definitely Maybe (30th Anniversary Deluxe Edition)"

Volume 1

  1. Rock ‘n’ Roll Star (Remastered)
  2. Shakermaker (Remastered)
  3. Live Forever (Remastered)
  4. Up In The Sky (Remastered)
  5. Columbia (Remastered)
  6. Supersonic (Remastered)
  7. Bring It On Down (Remastered)
  8. Cigarettes & Alcohol (Remastered)
  9. Digsy’s Dinner (Remastered)
  10. Slide Away (Remastered)
  11. Married With Children (Remastered)

Volume 2

  1. Rock ‘n’ Roll Star (Monnow Valley Version)
  2. Shakermaker (Monnow Valley Version)
  3. Live Forever (Monnow Valley Version)
  4. Up In The Sky (Monnow Valley Version)
  5. Columbia (Monnow Valley Version)
  6. Bring It On Down (Monnow Valley Version)
  7. Cigarettes & Alcohol (Monnow Valley Version)
  8. Digsy’s Dinner (Monnow Valley Version)
  9. Rock ‘n’ Roll Star (Sawmills Outtake)
  10. Up In The Sky (Sawmills Outtake)
  11. Columbia (Sawmills Outtake)
  12. Bring It On Down (Sawmills Outtake)
  13. Cigarettes & Alcohol (Sawmills Outtake)
  14. Digsy’s Dinner (Sawmills Outtake)
  15. Slide Away (Sawmills Outtake)
  16. Sad Song (Mauldeth Road West Demo, Nov’ 92)
Citește în continuare

Trending