Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

iHeart Radio Music Festival – sold out în 10 minute!

Publicat

pe

iHeart Radio Music Festival
iHeart Radio Music Festival

Coldplay, Lady Gaga, Steven Tyler, The Black Eyed Peas sunt principalele nume care au realizat performața de a vinde în 10 minute toate biletele la prima ediție a Festivalului de Muzică iHeart Radio.

Evenimentul este organizat în perioada 23-24 septembrie în Las Vegas, la MGM Grand Garden Arena, ce are o capacitate de aproape 17.000 de locuri.

iHeart Radio Music Festival

Organizatorii au reușit să aducă unii dintre cei mai îndrăgiți artiști ai momentului ce aparțin genurilor muzicale pop, R&B, rock și country. Astfel, fanii vor avea ocazia să vadă în concert pe Usher, Kelly Clarkson, Jennifer Hudson, Jane’s Addiction și Sting.

 

Comentează

Muzică nouă

Coldplay a lansat piesa "We Pray", colaborare cu Burna Boy

Mult aşteptatul al doilea single Coldplay de pe noul album tocmai a sosit. Se numeşte "We Pray" şi este o colaborare a artiştilor britanici cu Burna Boy, Little Simz, Elyanna şi Tini. Se poate savura în articol.

Publicat

pe

Concert Coldplay pe Arena Națională din București pe 12 iunie 2024 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Coldplay ne pregăteşte pentru 2024 mult aşteptatul album "Moon Music", promovat deja cu un prim single, "feelslikeiamfallinginlove". Cu câteva zile în urmă trupa a confirmat şi tracklist-ul celui de-al zecelea album de studio. Acesta se va lansa pe 4 octombrie. "We Pray" este al doilea single şi s-a auzit deja live, în cadrul turneului european al formaţiei.

Acest turneu s-a soldat şi cu două opriri la Bucureşti, în luna iunie. Un alt track, "Good Feelings" s-a auzit pe scenă la Roma pe parcursul verii. Revenind totuşi la noul single, el poate fi descris ca "jucăuş" şi "optimist", catchy şi prietenos cu radio-ul. Artiştii rap de pe piesă îi adăugă exotism şi un sound mai fresh, mai văratic.

Melodia s-a auzit în premieră la festivalul Glastonbury 2024, în iunie, acolo unde Coldplay era headliner. Pe scenă au urcat şi Little Simz, dar şi Elyanna, artistă cu origini palestiniene şi chiliene. Tini este un artist din Argentina. Coldplay se ţine de surprize şi a realizat un cover după Taylor Swift, "Love Story" în Viena recent.

Asta după ce concertele lui Taylor din Austria au fost anulate din cauza unei ameninţări teroriste. Am aflat recent şi că turneul Coldplay "Music of the Spheres" este cel mai mare generator de profit din toate timpurile, strict când ne referim la turnee de formaţii rock. A sărit de 950 de milioane de dolari şi de 8.8 milioane de bilete de la debutul său din martie 2022.

Albumul nou este deosebit nu doar prin muzică, ci și prin inițiativele de sustenabilitate. Vinilul albumului va fi produs din sticle de plastic reciclate, reducând semnificativ impactul asupra mediului.

Citește în continuare

Muzică și film

Lady Gaga și Joaquin Phoenix au cântat live la filmările pentru "Joker: Folie à Deux"

Au mai rămas doar câteva săptămâni până când "Joker: Folie à Deux" va ajunge în cinematografe. Filmul promite o incursiune sinceră și vulnerabilă în viața protagonistului Arthur Fleck (Joker), abordare adoptată și de Lady Gaga și Joaquin Pheonix. Ei nu s-au temut să-și arate abilitățile vocale live, în timpul filmărilor. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Trailer nou "Joker: Folie a Deux"
Trailer nou "Joker: Folie a Deux" │ FOTO: captură YouTube / Warner Bros. Pictures

Actorii principali din "Joker: Folie à Deux" s-au preocupat în primul rând să livreze interpretări care să pară sincere și autentice, inclusiv când a fost vorba de momente muzicale elaborate. Așa cum s-a dezvăluit anterior, muzica joacă un rol important în noul film "Joker" și completează metaforic povestea personajului.

În loc să facă playback, Lady Gaga și Joaquin Phoenix au cântat totul live, acompaniați de un pianist care se afla în afara razei camerei de filmat. În etapa de editare și post-producție, aceste interpretări au fost îmbinate într-un număr perfect, iar actorii au reînregistrat ulterior părți ale melodiilor.

"A fost important pentru mine să nu interpretăm niciodată melodiile așa cum o facem de obicei într-un musical. Nu am vrut vibrato și note perfecte", a declarat Joaquin Phoenix într-un material pentru Variety.

Phoenix și Gaga și-au lăsat emoțiile să îi ghideze și au încercat să "trăiască" fiecare partitură muzicală. Filmul nu este un musical clasic - doar personajele lui Phoenix și Gaga cântă și dansează și multe dintre performanțele lor muzicală există doar în mințile lor tulburi.

Regizorul Todd Phillips a văzut muzica ca un dialog între cei doi protagoniști. Arthur aka Joker nu are cuvintele să-și verbalizeze gândurile așa că preferă să le cânte. Soundtrack-ul peliculei include, printre altele, cover-uri ale unor cântece precum "Get Happy", "That's Entertainment" și "For Once in My Life".

"Joker: Folie à Deux" va avea premiera mondială la Festivalul de Film de la Veneția din această toamnă, înainte de a ajunge în cinematografe pe 4 octombrie.

Citește în continuare

Concerte & turnee

"Music of the Spheres" al trupei Coldplay a devenit cel mai mare turneu rock din istorie

"Music of the Spheres" al trupei Coldplay a devenit cel mai mare turneu rock din istoria muzicală, cu peste opt milioane de bilete vândute și încasări de peste 945 de milioane de dolari.

Publicat

pe

Concert Coldplay pe Arena Națională din București pe 12 iunie 2024 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Coldplay este în mijlocul celei de-a treia etape europene a turneului mondial "Music of the Spheres". Trupa a vizitat deja Asia, America de Nord și de Sud, și pregătește o nouă serie de concerte în Australia și Noua Zeelandă la sfârșitul acestui an. Această uriașă călătorie muzicală a fost încununată de un record ce bucură atât formația, cât și fanii acesteia.

Potrivit Billboard Boxscore, "The Music of the Spheres World Tour" a încasat 945,7 milioane de dolari și a vândut 8,8 milioane de bilete de la lansarea sa din martie 2022. Aceste cifre îl fac cel mai bine vândut turneu al unei trupe rock în cei aproape 40 de ani de când Boxscore urmărește datele concertelor.

Coldplay a detronat turneul "Farewell Yellow Brick Road" al lui Elton John, care a încasat 939,1 milioane de dolari în perioada 2018-2023. Elton John obținuse poziția fruntașă în noiembrie 2022, după ce fusese ocupată de U2 cu turneul "U2 360" în perioada 2009 - 2011 (736,4 milioane de dolari).

Formația britanică mai are de susținut 21 de concerte ce fac parte din turneul "Music of the Spheres". Show-urile rămase ar putea adăuga încă un milion de bilete la totalul turneului, apropiindu-se de un număr fără precedent de 10 milioane.

Pe 12 și 13 iunie 2024, Coldplay a adus turneul "Music of the Spheres" și în România. La Arena Națională din București au participat zeci de mii de fani, ce s-au bucurat de show-urile în premieră în țara noastră ale trupei.

Top 10 cele mai mari turnee rock din istorie

  • Coldplay: Music of Spheres World Tour - 944.7 milioane de dolari
  • Elton John: Farewell Yellow Brick Road Tour - 939.1 milioane de dolari
  • U2: U2 360 Tour - 736.4 milioane de dolari
  • Guns N' Roses: Not in This Lifetime… Tour - 584.2 milioane de dolari
  • The Rolling Stones: A Bigger Bang Tour - 558.0 milioane de dolari
  • The Rolling Stones: No Filter Tour - 546.5 milioane de dolari
  • Coldplay: A Head Full of Dreams Tour - 523.3 milioane de dolari
  • Roger Waters: The Wall Live - 459.2 milioane de dolari
  • AC/DC: Black Ice World Tour - 441.6 milioane de dolari
  • Red Hot Chili Peppers: Global Stadium Tour - 390.8 milioane de dolari
Citește în continuare

Trending