Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Beyonce a concertat în Franța – Vezi înregistrări de la spectacol

Publicat

pe

Beyonce
Beyonce

Beyonce a susținut aseară un concert în Nice, Franța, în cadrul căruia a făcut cover după Queen și Kings Of Leon.

Astfel, artista a interpretat piesa ”Bohemain Rhapsody” a lui Queen și ”Sex On Fire”, de la Kings Of Leon, iar mai jos puteți vedea câteva înregistrări de la concert.

Beyonce

Beyonce se pregătește să fie prezentă la festivalul Glastonbury, duminică, 26 iunie. ”Acesta este într-adevăr unul dintre cele mai importante festivaluri din întreaga lume și abia aștept să cânt acolo. Toți cei care participă la acest festival sunt foarte apreciați în industria muzicală”, mărturisește artista.

Lifestyle

Beyonce a lansat o marcă de whisky în onoarea străbunicului său

Beyonce a îmbinat creativitatea cu spiritul antreprenorial și a lansat propria marcă de whisky, intitulată "SirDavis". Despre semnificația numelui și alte detalii despre băutură găsești în articol.

Publicat

pe

Beyonce - Be Alive (Oscar 2022)
Beyonce - Be Alive (Oscar 2022) │ FOTO: captură YouTube

Beyonce a lansat "SirDavis", o marcă de whisky creată în onoarea străbunicului său. Artista a colaborat cu o renumită companie franceză din domeniul produselor de lux și cu distilatorul Dr. Bill Lumsden pentru a-și dezvolta propriul profil aromatic de whisky.

"SirDavis" are o valoare sentimentală pentru Beyonce, celebrându-l pe străbunicul ei patern, Davis Hogue, un fabricant de alcool din perioada prohibiției. Obișnuia să ascundă sticle de alcool la ferma sa pe care să le găsească apoi prietenii și familia.

Noul whisky SirDavis este descris ca o "armonie de condimente cu note sublime de fructe" și se vinde cu 89 de dolari sticla. Momentan, este disponibil doar pentru precomandă, dar va ajunge în magazinele din SUA, Londra, Paris și Tokyo, precum și în anumite aeroporturi, începând din septembrie.

La o zi după lansarea brand-ului, Beyonce a publicat pe Instagram o serie de fotografii: cu ea ținând în mână un pahar de "SirDavis" și imaginea sticlei ce încorporează silueta unui cal. Acest detaliu duce cu gândul la coperta albumelor "Renaissance" și "Cowboy Carter".

Beyonce este cea mai nouă vedeta care a intrat în industria alcoolului. Cardi B, Ciara, Luke Bryan, Blake Shelton, Nick Jonas sau Katy Perry au lansat diverse băuturi - rom, tequila, vodcă și cocktailuri virgine.

Citește în continuare

Industria muzicala

Catalogul muzical al trupei Queen a fost cumpărat cu un miliard de lire

Catalogul muzical Queen, dar și alte drepturi au fost achiziționate de Sony Music pentru un miliard de lire sterline (aproximativ 1,27 miliarde de dolari). Afacerea nu a fost lipsită de complicații, despre care te invităm să citești mai multe în articol.

Publicat

pe

Queen - videoclip "Under Pressure"
Queen - videoclip "Under Pressure" │ FOTO: captură YouTube / Queen Official

Catalogul muzical al trupei Queen este printre cele mai valoroase ale erei rock-ului - cu piese emblematice și extrem de profitabile precum "Bohemian Rhapsody", "Another One Bites the Dust", "Radio Ga Ga", "Somebody to Love", "We Will Rock You" sau "We Are the Champions". Nu este de mirare că a fost cumpărat la un preț exorbitant, reprezentând cea mai scumpă achiziție de până acum în ceea ce privește portofoliile muzicale ale artiștilor celebri.

Potrivit Variety, Sony Music a reușit să obțină drepturile asupra muzicii Queen pentru un miliard de lire. A mai existat un competitor pentru această licitație, însă s-a oprit la suma de 900 de milioane de dolari. Condițiile acestui contract sunt puțin complicate. Pe de o parte, veniturile venite din concertele live vor merge către membrii fondatori - Brian May și Roger Taylor - care sunt încă activi pe scenă, alături de solistul Adam Lambert.

Pe de altă parte, drepturile asupra muzicii înregistrate de Queen din SUA și Canada au fost achiziționate de Disney prin anii 2000, după ce un contract inițial de 10 milioane de dolari fusese încheiat în 1991. Aceste drepturi vor rămâne definitiv la Disney, deși unele venituri ale membrilor trupei, venite din aceste drepturi, vor merge către Sony odată ce noul acord se va încheia.

Între timp, Universal Music va continua să fie distribuitorul Queen la nivel mondial în următorii câțiva ani, până la expirarea contractului său existent cu trupa. Apoi, acordul de distribuire a grupului va ajunge la Sony în toate teritoriile, în afară de SUA și Canada.

Pe lângă bogatul și profitabilul catalog muzical, Sony a obținut și drepturile de imagine ale trupei. Asta înseamnă că cerul este limita și oportunitățile creative pot veni cu nemiluita, de la spectacole cu holograme, la musical-uri sau pelicule cinematografice.

Citește în continuare

Albume noi

Kings of Leon a lansat albumul "Can We Please Have Fun"

Kings of Leon a lansat pe 10 mai 2024 albumul cu numărul 9 din discografia sa, "Can We Please Have Fun". A debutat prin LoveTap Records şi Capitol Records şi este primul LP care nu vine prin label-ul lor iniţial, RCA Records. Produs de Kid Harpoon, materialul e disecat mai jos.

Publicat

pe

Coperta album Kings of Leon Can We Please Have Fun
Coperta album Kings of Leon Can We Please Have Fun │ FOTO: Kings of Leon

În primul rând primim 44 de minute de muzică nouă, mă rog, aproape 45. Au trecut 3 ani de la ultimul LP, "When You See Yourself". Include 12 track-uri şi a avut nu mai puţin de 4 single-uri promoţionale: "Mustang", "Split Screen", "Nothing To do" şi "Nowhere to Run". Există şi o versiune extra cu 7 piese în plus, cântate live la Wrexham.

Kings of Leon a înregistrat "Can We Please Have Fun" la studourile Dark Horse Recording în Franklin, Tennessee. Decizia de a lucra cu Kid Harpoon, producătorul lui Harry Styles înseamnă şi o rejuvenare de sound, dar nu lipseşte melancolia pe acest disc. Auzim Southern Rock la greu şi hook-uri foarte catchy pe LP.

Recenziile marilor publicaţii muzicale spun că acest nou material aminteşte mai degrabă de primele 3 albume, decât de cele din ultima vreme. Avem şi influenţe din anii '50 chiar, o grămadă de synth-uri, chitară de surf rock şi percuţii atipice. "Ballerina Radio" aduce şi un soi de tribut pentru Beattles, iar "Actual Daydream" ţi-ar putea aminti de Chris Isaak.

Kings of Leon este o formație rock americană înființată în Nashville, Tennessee, în 1999. Grupul este alcătuit din frații Caleb Followill (voce și chitară), Jared Followill (bass și claviaturi) și Nathan Followill (tobe), alături de vărul lor Matthew Followill (chitară). Formația este recunoscută pentru combinarea sa de rock sudic, garage rock, rock alternativ și blues.

Kings of Leon a obținut notorietate internațională la jumătatea anilor 2000, cu discurile "Aha Shake Heartbreak" și "Because of the Times". Totuși, au devenit extrem de cunoscuți cu lansarea discului "Only by the Night" în 2008, care include piese de succes precum "Sex on Fire" și "Use Somebody". Aceste melodii au avut un rol important pe scenele radio și în clasamentele internaționale, consolidându-le statutul de vedete rock la nivel global.

De-a lungul carierei lor, Kings of Leon au fost apreciați pentru stilul lor plin de energie și prestațiile live incitante. Formația a primit și numeroase distincții, inclusiv Grammy-uri, subliniind calitatea și popularitatea lor susținută în universul muzicii rock.

Citește în continuare

Trending